Ugrás a tartalomhoz

Vereséggel debütált az új edző (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry SE – Nyíregyháza Spartacus FC 1-2 (0-0)

Vereséggel mutatkozott be Véber György városunk felnőtt együttesének az élén. A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 20. fordulójában alsóházi rangadót játszott együttesünk március 25-én.

A két csapatot mindössze egy pont választotta el a tabellán a forduló előtt, ugyanis Sivákék 24, míg a vendégek 23 ponttal várhatták az összecsapást. A mérkőzés első perceiben együttesünk játszott fölényben, azonban Elekék helyzetekig nem jutottak el. Az első 20 perc eseménytelenül telt, viszont ezután mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de a kapuk érintetlenek maradtak a szünetig.
Fordulás után alig két perc elteltével megszerezte a vezetést együttesünk, miután Sivák beadását Hamar vette le a 16-oson belül és a kifutó kapus mellett okosan emelt a vendégek kapujába. A kövesdi drukkerek mindössze 10 percig örülhettek az előnynek, ugyanis az 58. percben Csorba kapott remek indítást, majd két szép csel után lövésre szánta magát és a labda a kapufáról az elvetődő Szántai hátára pattant, onnan pedig a gólvonal mögé került. Az egyenlítő gól után mindkét csapat lendületesen játszott. A találkozó vége előtt negyed órával Pákolicz lépett ki remek ütemben a bal oldalon, majd a beadására a csereként beálló Farkas érkezett a legjobb ütemben és közelről a léc alá bombázott, ezzel megfordította az eredményt Brekk János együttese. Csapatunk a hátralévő időben megpróbálta ledolgozni a hátrányát, de újabb gól nem született, így a nyírségi gárda elvitte a győzelemért járó pontokat Mezőkövesdről.
Labdarúgóink a vereség miatt három hellyel csúsztak lejjebb a tabellán, így Bagiék jelenleg a 12. pozícióban állnak 24 ponttal. Véber György csapata legközelebb a Balmazújváros vendégeként lép majd pályára április 1-jén, vasárnap 16 órától.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry SE - Nyíregyháza Spartacus 1-2 (0-0)
Mezőkövesd, 600 néző. Vezette: Mészáros I. (Kelemen A., Bozsó Z.)

Mezőkövesd: Szántai - Nagy P., Vámosi, Elek, Kerényi - Bagi, Szabó (Enescu 58'), Lipusz, Sivák (Kákonyi 80') - Bogdány (Olasz 68'), Hamar, vezetőedző: Véber György

Nyíregyháza: Balogh - Germán, Minczér, Pákolicz, Vinicius (Reznek 66'), Nánási, Ur, Ambrusz (Farkas 50'), Mészáros, Szilágyi, Csorba (Módis 89'), vezetőedző: Brekk János
gólok: Hamar (48. perc), illetve Csorba (58. perc), Farkas (74. perc)

Kapcsolódó hírek