Ugrás a tartalomhoz

Megtört a jég (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Balmazújváros Sport Kft. - Mezőkövesd Zsóry SE
0-1 (0-0)


Megszerezte az első bajnoki győzelmét városunk felnőtt csapata a tavaszi szezonban. A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 21. fordulójában az 5. helyezett hajdúsági gárda otthonában léptek pályára labdarúgóink április 1-jén.

A két csapat ősszel emlékezetes mérkőzésen 3-3-as döntetlent játszott egymással Mezőkövesden és most sem várt könnyű találkozó Véber György gárdájára. Sivákék nehéz mérkőzés előtt álltak, hiszen a tavasszal lejátszott öt összecsapáson mindössze 1 pontot szereztek, így a 13. helyről várhatták a vasárnapi derbit. Együttesünk helyzetét nehezítette, hogy Jeremiás eltiltás miatt nem léphetett pályára, emellett a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálatot folytat Szántai Leventével szemben, így a rutinos hálóőr nem állhatott a vezetőedző rendelkezésére. A nehézségek ellenére Elekék nagyszerűen kezdték a találkozót, miután a rendkívül motiváltan és fegyelmezetten játszó együttesünk irányította a mérkőzést, a hazaiak a felezővonalat is csak ritkán lépték át az első félidőben. A nagy mezőnyfölény ellenére igazán komoly lehetőséget nem tudtak kidolgozni labdarúgóink, a hajdúságiak masszívan védekeztek, így gól nélkül zárult az első felvonás.
Fordulás után feljavult Urbinék teljesítménye, de ez csak annyira volt elegendő, hogy kiegyenlítetté vált a játék, komolyabb helyzetekig továbbra sem jutottak el a csapatok. A 64. percben nagy győzelmi esélyt kapott csapatunk, miután egy középpályán elkövetett szabálytalanság miatt Kiss megkapta a második sárga lapját, amiért a játékvezető kiállította a balmazújvárosi játékost. Véber György csapata az eset után azonnal átvette az irányítást és ugyan Irhás remek szólója után a védők még menteni tudtak a 67. percben, de három perccel későbbb már gólt ünnepelhettek a kis számú, nagyon lelkes mezőkövesdi szurkolók. Enescu remek indítása után Hamar pörgette mesterien Bagi elé a labdát, akit Bokros csak szabálytalanul tudott megállítani a kaputól mintegy 20 méterre. A megítélt szabadrúgást Hamar végezte el, és a támadó pazar mozdulattal tekert a bal felső sarokba, így megszerezte a 11. találatát a bajnokságban. A gól után a hazaiak megpróbáltak egyenlíteni, de a kövesdi védelem magabiztosan hárította az újvárosi rohamokat, ennek köszönhetően labdarúgóink megőrízték előnyüket a lefújásig. A játék képe alapján teljesen megérdemelt kövesdi siker született.
Csapatunk a győzelemnek köszönhetően a 9. helyen áll a tabellán 27 ponttal. Hamarék legközelebb a Dunakanyar-Vác együttesét látják vendégül április 8-án, vasárnap. Az összecsapás 16 óra 30 perckor kezdődik a Városi Sportpályán.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Balmazújváros Sport Kft. - Mezőkövesd Zsóry 0-1 (0-0)
Balmazújváros, 800 néző. játékvezető: Vad II. (L.Tóth, Szilágyi)

Balmazújváros: Szécsi – Papp, Kónya, Kállai(Murák 84.p), Urbin(Bokros 67.p), Sárközi(Lovas 62.p), Németh,Virágh, Kiss, Nagy, Ludánszki vezetőedző: Arany László
MSE-Zsóry: Ficsór – Nagy, Lakatos, Elek, Kerényi -Bagi, Szabó(Enescu 46.p), Sivák-Irhás(Kákonyi 89.p), Hamar, Lipusz(Olasz 80.p) vezetőedző: Véber György
Gól: Hamar (70. perc)
Kiállítás: Kiss (Balmazújváros) 64. perc

Kapcsolódó hírek