Ugrás a tartalomhoz

Ismerkedés Mezőkövesddel (Videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Lezárult az „Ismerd meg Mezőkövesdet” című három hetet meghaladó projekt a Mező Ferenc Tagiskolában március 28-án.

A TÁMOP 3.1.4-es, három hetet meghaladó pályázat nyitórendezvényét március 5-én rendezték meg az oktatási intézményben, amikor is Laboda Kálmán, Pap János és Pázmándy László tartott rendkívüli irodalomórát a projektben résztvevő 7. osztályos tanulóknak.
A különleges tanóra után a diákok többek között ellátogattak a mezőkövesdi Modine Hungaria Kft. és a Bakai Kft. telephelyére, ahol megismerkedhettek a két vállalat tevékenységével. A lányok ezután a hímzés fortélyait tanulmányozhatták részletesen a Népi Művészetek Házában, míg a fiúk táncpróbán vehettek részt. A két osztály tanulói több helyi múzeumot is meglátogattak, többek között az Iskolatörténeti Gyűjteményt, a Matyó Múzeumot, valamint a Mezőgazdasági Gépmúzeumot. A diákok a projekt kertében interjút készítettek dr. Fekete Zoltánnal, Mezőkövesd polgármesterével, akit egyebek mellett az oktatásról és a városban megvalósuló fejlesztésekről faggattak, majd ezt követően dr. Hajdu András alpolgármester tájékoztatta a fiatalokat az önkormányzat működéséről március 21-én.
A tanulók számára két kirándulás is szerepelt a programban. A diákok elsőként a Kácsi-forrásnál töltöttek néhány órát március 22-én, míg öt nappal később a Zsóry Gyógy-és Strandfürdő technikai működéséről kaptak széleskörű tájékoztatást. 
A három hetet meghaladó projekt zárórendezvényén a tanulók tablókat készítettek és előadásokat tartottak a három hét alatt megszerzett ismeretekből, továbbá helyismereti vetélkedőt rendeztek. „Úgy gondolom, hogy a gyerekek és a kollégák szempontjából egyaránt nagyon hasznos volt az elmúlt három hét, hiszen az iskolán kívül is sok időt foglalkoztunk a projekttel és láthatóan sok információval gyarapodott a tudásuk. A gyerekek nagyon lelkesen végezték a feladatokat és a szülők is nagy segítséget nyújtottak a program sikeres lebonyolításában.  Tóthné Vámos Katalin kolléganőm nevében is szeretném megköszönni mindenkinek a segítségét, aki részt vett a projektben.” – mondta Papné Pázmándi Borbála pedagógus. A gyerekek húsvét alkalmából megkóstolhatták az ismert helyi ételt, a pipícset, egy nagyszülő felajánlásának köszönhetően.

Kapcsolódó hírek