Ugrás a tartalomhoz

Megbukott éjszakai portya

Mezőkövesd hírei

Két mezőkövesdi cimbora pénzt akart *csinálni*, ezért a korábban megbeszéltek szerint egyik éjszaka meglátogatták a mezőkövesdi Zsóry-Camping területén lévő hétvégi házakat. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányságra egy napon belül több bejelentés is érkezett, miszerint több hétvégi házba betörtek.

 Az épületekből eltulajdonított tárgyak között szerepeltek elektromos háztartási gépek levágott vezetékei, hosszabbítók, csaptelepek, kézi szerszámok, kenyérvágó kések, lepedők, különböző háztartási gépek (mosógép, centrifuga, kávéfőző, TV, rádió, kenyérpirító), benzinmotoros fűkasza, gázpalack, konzervek, fűszerek, kávé, szeszes italok. A lopások és rongálások kárösszege házanként átlagosan mintegy 80.000 Ft-ra tehető.
A bejelentések és az eltulajdonított tárgyak ismeretében a bűnügyi osztály nyomozói első körben a mezőkövesdi használt vas telepen hajtottak végre ellenőrzést. A rendőrök számára akkor már
körvonalazódott a feltételezett elkövető kiléte. Egy helyi férfi többször volt már ugyanis büntetve hasonló cselekedetek miatt, most pedig 22 éves nevelt fia vitte leadni a MÉH telepre az eltűnt tárgyak egy részét. A 46 éves Cs.V. gyanúsítotti meghallgatása során elismerte a betöréses lopásokat és megnevezte bűntársát is a 22 éves V.J. személyében, aki szintén beismerő vallomást tett.
Elmondták, hogy az esti órákban indultak begyűjtő körútjukra, s reggelre a megszerzett értékekkel már otthon is voltak. Összesen nyolc házat *látogattak meg*, miután azok ajtaját, illetve ablakát befeszítették. Az útjukba eső utolsó udvaron az ott álló lakókocsit már csak ráadásként törték fel. A fém tárgyakat, vezetékeket annak reményében tulajdonították el, hogy a MÉH telepen leadva készpénzhez jussanak.
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság előterjesztéssel élt több rendbeli kisebb értékre elkövetett betöréses lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatásának bírósági elrendelésére a többszörösen visszaeső Cs.V. vonatkozásában, míg 22 éves bűntársa szabadlábon védekezhet. Amennyiben a bíróság előtt bizonyítást nyer a gyanúsítottak bűnössége, úgy tettükért akár 3 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak.

Kapcsolódó hírek