Ugrás a tartalomhoz

Sikeres elfogások hónapja

Mezőkövesd hírei

Négy nap alatt négy sikeres elfogás történt Mezőkövesden és környékén.

Mindhárom esetben betöréses lopásoknál kellett intézkedniük a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság embereinek.

 

Elsőként január 10-én riasztották betöréshez az egyenruhásokat, amikor az elkövető egy mezőkövesdi ingatlanba betörve, onnan mintegy 100 000 forint értékben tulajdonított el műszaki és használati tárgyakat. A rendőrök 72 órán belül elfogták a mezőkövesdi illetékességű férfit, akinél a házkutatás során megtalálták az ellopott értékcikkeket. A büntetett előéletű tolvaj tettéért akár 3 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.
Január 12-én Mezőnagymihályon az esti órákban egy ismeretlen tettes betört egy magánházba, ahol az ott lakó idős asszonyt bántalmazva követelte a sértett nyugdíját, azonban az idős nő kitartása és lélekjelenléte miatt a rabló pénz nélkül távozott. A nyomozás következtében rendőrkézre került egy,  fiatalkorú 17 éves férfi, aki beismerte tettét. A tettes ellen már egy korábbi, más vagyon elleni bűncselekmény miatt eljárás folyik, ezért ha bebizonyosodik a tette, akkor 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat rá a bíróság.
Január 14-én szintén egy mezőkövesdi házba törtek be, ahonnan elsődleges megállapítás szerint egy több százezer forint értékű antik faliórát tulajdonítottak el. A kövesdi rendőrök, nyomozók gyors, hatékony munkájának köszönhetően gyorsan megtalálták a 30 éves mezőkövesdi elkövetőt, aki beismerte tettét. A férfi korábbi előélete, valamint az eltulajdonított tárgy értéke miatt akár 5 évig terjedő börtön büntetésre is számíthat.
A közelmúltban egy férfi Mezőkövesd egyik portájáról a hajnalban kerítés elemeket és különböző fém szerelvényeket pakolt át a közelben lévő lakása udvarára. A hívatlan látogató igencsak meglepődött, amikor korai „munkavégzése” során bilincs csattant a kezén.
Január 27-én a hajnali órákban egy lakatlan Mezőkövesdi ház portájára hatolt be egy 23 éves helyi férfi, hogy onnan kerítéselemeket és különböző fém szerelvényeket tulajdonítson el és pakoljon át a helyszín közelében lévő lakása udvarára. Az arra járőröző rendőrök az ingatlan udvarán gyanús személyre lettek figyelmesek. A gépkocsit leállítva gyalogosan két oldalról megközelítették az ismeretlen férfit, akit a felszólítást követően a helyszínen sikeresen el is fogtak, akinek a lakásán a házkutatás alkalmával lefoglalásra került az említett ingatlan udvaráról eltulajdonított tárgyak egy része, a másik rész pedig az elfogott férfinál volt, így a lopási kár teljes egészében megtérült. A hatóságok előtt már korábbról ismert elkövető az ügyben részletes, beismerő vallomást tett. Vele szemben jogtalan behatolással, szabálysértési értékre elkövetett lopás vétsége miatt indított vizsgálatot a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Kapcsolódó hírek