Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. június 2. (péntek) 16:48 Kármen, Anita névnapja van
 
Elfogásra kerültek a csoportosan elkövetett rablás tettesei

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást K.K. 45 éves mezőkeresztesi lakos feljelentése alapján.


A sértett március 28-án az esti órákban gyalogosan közlekedett hazafelé. A mit sem sejtő férfit a vele szemben sétáló 4 fő megállította, s egyikük felszólította, hogy adjon nekik pénzt. Mivel a feljelentő ennek nem tett eleget, ezért a felszólító személy mellkasánál fogva ellökte, s a földre esést követően ágyékon rúgta. A bántalmazásba a csapat többi tagja is beszállt, a férfi fejét sem kímélve. A sértett védtelenségét kihasználva - miközben a földön fekve összegömbölyödve védte magát a rázúduló rúgásoktól - elejtett szatyrát vizsgálta át a csoport egyetlen nőtagja, ám csak egy csomag dohányt talált. Tettük végeztével még figyelmeztették: „Ne merj szólni a rendőröknek!”, s elhagyták a helyszínt. K.K. kb. 20 percig feküdt az úton, mert kézsérülése miatt nem bírt felállni. Egy közelben lakó férfi sietett a segítségére, aki hazáig kísérte, s a félelemtől és fájdalomtól vezérelve megkérte segítőjét, ne szóljon senkinek a történtekről. Otthonában 6 napon keresztül ápolták, mivel kéztörése és az elszenvedett sérülések miatt nem tudott felkelni.
Április 3-án a Mezőkeresztesi Rendőrőrsön történt feljelentést követően 3 gyanúsított személy még aznap este előállításra, kihallgatásra és őrizetbe vételre került. A további nyomozati munka érdekében a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság a 35 éves F.D. helyi lakosú férfival szemben, előéletére való tekintettel előzetes letartóztatást is kezdeményezett, melyet a Bíróság 30 napban határozott meg. Bűntársai jelenleg szabadlábon védekezhetnek.
Amennyiben a Bíróság előtt bebizonyosodik bűnösségük, tettükért a hatályos jogszabályok szerint 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetők.
                                                                                                      

Mezőkövesdi RendőrkapitányságVissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés