Ugrás a tartalomhoz

90. születésnap

Mezőkövesd hírei

Kilencvenedik születésnapját ünnepelte a mezőkövesdi Mezei Józsefné, akit a jeles jubileum alkalmából március 7-én dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntött.

Településünk vezetője elsőként felolvasta Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő levelét, majd városunk nevében oklevelet, virágcsokrot és tortát adott Margó néninek.

Mezei Józsefné Ócsai Margitként 1932. március 6-án született Mezőkövesden. Gyermekkorát és egész eddigi életét településünkön töltötte el. Egy nyolc gyermekes család hatodik gyermeke volt. Az általános iskola elkezdése után két hónappal viszont egy csontgyulladás miatt nem tudott tovább iskolába járni, ezért otthon tanult meg olvasni, írni, számolni a testvéreitől, szüleitől. 21 éves korában a Matyóházban helyezkedett el, első dolgozója volt a szövőrészlegnek, majd annak megszűnése után a tűpárnát, táskát készítő egységbe került és onnan is jött el nyugdíjba negyven év után. Közben kiváltotta az ipart, így nyugdíjasként is szebbnél szebb mappák, táskák, díszek kerültek ki a kezei közül. 

Egykori férjével is a Matyóházban ismerkedtek meg, aki akkor a szövőrészleg vezetője volt. Egy fiúk született. 

Margó néni jó egészségnek örvend, bár már kevesebbet, de még most is foglalkozik a matyóval, a matyó mintával díszített tárgyak készítésével. 

Kapcsolódó hírek