Ugrás a tartalomhoz

„….hogy legyen egyenlő esélyük…” (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A Mezőkövesdi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Egységes Pedagógiai Szakszolgálat tagintézménye az Egységes Pedagógiai Szakszolgálat újabb pályázati támogatásban részesült.

A beszerzésre kerülő eszközök lehetőséget biztosítanak a feladatellátás tevékenységi körének megsegítésére. Ezt támogatja az Aranyág Alapítvány Kuratóriuma a benyújtott pályázatunk pozitív elbírálásával.

Az Aranyág Alapítvány Kuratóriuma már 2007-ben is támogatta fejlesztő tevékenységünket. Akkor a szenzoros integrációs terápia eszközeinek beszerzését tette lehetővé az Alapítvány.   A vesztibuláris rendszeren alapuló szenzomotoros funkciók integrálásával eredményesen lehet javítani a gyermekek tanulási és motoros teljesítményét.

A jelenleg pályázott eszközök (etetőszék, pihenőszék, pelenkázó szekrény) fontos szerepet töltenek be a gyermekek komplex gyógypedagógiai terápiás fejlesztésében. A legújabb kutatások is igazolják, hogy a kora gyermekkorban szerzett gazdag tapasztalatok hatnak a gyermek fejlődésére, segítik a nyelvelsajátításban, probléma megoldó készség kialakulásában, kortárs- és felnőtt kapcsolatok létrehozásában, fontos képességek megszerzésében.
A kognitív fejlesztés egyik színtere a „szék-asztal” helyzet, míg a pihenőszék a percepcióra és a mozgásfejlődésre fejti ki hatását.

A Mezőkövesdi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Egységes Pedagógiai Szakszolgálat tagintézménye az Egységes Pedagógiai Szakszolgálat köszönetet mond azért a segítségért, amelyet az Aranyág Mozgássérült és Beteg Gyermekeket Támogató Alapítvány Kuratóriuma nyújtott a Szakszolgálat munkájának még színvonalasabbá tételében.

Egységes Pedagógiai Szakszolgálat

Kapcsolódó hírek