Ugrás a tartalomhoz

Húsvét „matyósan”

Mezőkövesd hírei

 

Mintegy 10-12 ezer vendég látogatott el a Matyó Húsvét programjaira.

Kézműves kirakodóvásárral, magyar népmese játszóudvarral, kézműves foglalkozásokkal, interaktív kiállítással, nyitott matyó portákkal, mesterségbemutatókkal, vödrös locsolkodással és színvonalas színpadi programokkal készültek a szervezők a XIX. Matyó Húsvétra április 17-én és 18-án a Hadasban. Vasárnap délelőtt a Galagonya Bábszínház gyermekműsora mellett a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola Eszterlánc és Rezeda csoportjai léptek színpadra. Délután a Mezőcsát Népi Együttes és a szentistváni Karító Néptáncegyütttes mellett a mezőkövesdi Matyó Nagymamaklub, valamint a Pöttöm és Ragyogó gyermekcsoportok közös műsorát, továbbá a szintén mezőkövesdi Rozmaring Néptáncegyüttes fellépését nézhették meg az érdeklődők, míg a nap sztárvendégeként a Balkan Fanatik Trió lépett közönség elé.

Hétfőn a mezőkövesdi néptánccsoportok vették birtokukba a színpadot, a Matyó Népi Együttes, a Matyó Nagymamaklub, valamint a Matyó Néptáncegyüttes és a Százrózsás Néptáncegyüttes látványos műsorát többször is meg lehetett tekinteni, sztárvendégként Oszvald Marika lépett fel, valamint Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertje szórakoztatta a látogatókat.

A Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeumban húsvéti állatudvarral, kovácsbemutatóval és kézműves foglalkozásokkal várták az érdeklődőket, míg a Matyó Múzeumban húsvéti képeslap kiállítás volt a Zempléni Múzeum gyűjteményéből.

Hétfőn a Kossuth Rádió, valamint az M1 televízió is élőben, a TV2 felvételről adott hírt a Matyó Húsvét eseményeiről. A kétnapos eseményre mintegy 10-12 ezer vendég látogatott el, tudtuk meg Lázárné Csirmaz Henriettől, a Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület elnökétől.

Kapcsolódó hírek