Ugrás a tartalomhoz

Beszámoló és tervek

Mezőkövesd hírei

Éves közgyűlést tartott a Matyó Népművészeti Egyesület.

A szervezet közgyűlésének első napirendi pontjában a tavalyi évi beszámolót hallgatták és tárgyalták meg a tagok. Pap Bernadett, az egyesület elnöke beszélt például a pandémia nehézségeiről, az előző évi rendezvényekről, melyek közül kiemelkedett a Matyóföldi Folkhétvége, emellett napközis táborokat és tanfolyamokat is tartottak, valamint Matyó Rózsa ünnepét is megemlítette. A tánccsoportok vezetői, képviselői is beszámoltak az előző évről és idei tervekről.

Pap Bernadett az idei évi lehetőségek és feladatok közül kiemelte például a Bútorfestők konferenciáját, a Matyó Húsvétot, a Kisjankó Bori Hímzőpályázatot, valamint a Matyóföldi Folklórfesztivált, amit idén július utolsó hétvégéjén rendeznek meg.  Szó esett a Mesterségek Ünnepéről, valamint a Matyó Népművészeti Egyesületet érintő jubileumokról és nyertes pályázatokról is.

Ezen felül a tagság a tavalyi beszámoló mellett elfogadta a 2021-es közhasznúsági jelentést. Az indítványok, javaslatok napirend után baráti beszélgetéssel zárult az esemény.

Kapcsolódó hírek