Ugrás a tartalomhoz

Szép jubileum

Mezőkövesd hírei

Gálaműsorral ünnepelt a Matyó Nagymama Klub Egyesület.

A klub 1982-ben alakult meg városunkban, így idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját a szervezet, melynek történetét Kiss Lászlóné, a klub elnöke ismertette röviden. Az ünnepségen Tállai András, térségünk országgyűlési képviselője mondott köszöntőt.

– Azt gondolom, hogy a Matyó Nagymama Klub a matyó kultúra és népművészet egyik fontos zászlóvivője lett, hiszen egy kultúra akkor él igazán, ha az óvodásoktól kezdve minden korosztály képviselteti magát egészen az idősekig. Mezőkövesd egyedülálló abban a tekintetben, hogy az idősek is intenzíven, egész életükben vállalják a kultúrájukat, matyóságukat, a Nagymama Klub mellett gondoljunk csak például a Matyó Népi Együttesre – emelte ki Tállai András, aki hozzátette, a matyó kultúra megjelenítésében is fontos szerepe van az egyesületnek, hiszen rendezvényeken lépnek fel, előadják például a Matyó Lakodalmast és ezzel is népszerűsítik kultúránkat.

Ezt követően dr. Fekete Zoltán, városunk polgármestere köszöntötte a szervezet tagjait.

– Negyven év a Matyó Nagymama Klub életében hosszú időnek számít. Ez a 40 év arra is bizonyíték, hogy szükség és igény van erre a közösségre. A négy évtized alatt nagyon sok tagja volt a szervezetnek, sajnos vannak, akik már nem lehetnek közöttünk, de mindig vannak új tagok is és ez azért van, mert érzik az emberek a közösség összetartó erejét – hangsúlyozta a városvezető.

GÁLA A gálaműsorban 17 produkciót láthatott a közönség, egyebek mellett énekes, táncos és humoros műsorszámok szerepeltek a programban, valamint egy filmet vetítettek le a nagymama klub elmúlt 40 évéről. A gálán a Matyó Nagymama Klub Egyesület mellett a Rozmaring Néptáncegyüttes és a Matyó Népi Együttes is fellépett. A műsor végén Pap Bernadett, a Matyó Népművészeti Egyesület elnöke köszöntötte a jubiláló szervezet tagjait és ajándékcsomagot adott át.  

B. K.

 

Fotó: Matyó Nagymama Klub

Fotó: Matyó Nagymama Klub

Kapcsolódó hírek