Ugrás a tartalomhoz

KINEVEZÉS

Mezőkövesd hírei

Immár ötödik alkalommal nevezték ki államtitkárnak Tállai Andrást. Térségünk országgyűlési képviselője a következő négy évben továbbra is a Pénzügyminisztérium miniszterhelyetteseként, államtitkárként fog dolgozni.

A honatya kinevezését május 25-én Novák Katalin köztársasági elnöktől vette át, a Karmelita kolostorban, aki Orbán Viktor miniszterelnökkel együtt gratulált a kinevezéshez. A megalakult Kormány államtitkárai május 25-én délelőtt tették le az esküt.

Tállai András egyike azon 5 kormánytagnak, akik mind az öt Orbán-kormányban szerepet kaptak. Immár 24 éve képviseli a Parlamentben a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 7. számú választókerületének 54 településén élő mintegy 97 ezer embert. 

1990 óta a Parlament nyolcadik legaktívabb képviselője felszólalásainak számát tekintve. Az elmúlt évek során számos jelentős intézkedés kapcsolódik a nevéhez. Ilyen volt például, amikor a Belügyminisztérium államtitkáraként közreműködött az önkormányzati rendszer átalakításában, az önkormányzatok adósságkonszolidációjában, melynek keretében mintegy 2000 önkormányzat működőképességét, fejlődését tették lehetővé. 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökeként, adóügyekért felelős államtitkárként részt vett a NAV átformálásában, ügyfélbaráttá tételében, amely a változtatásoknak köszönhetően gyorsabb, s kevésbé bürokratikus lett. Fontos eleme a megvalósított változtatásoknak, hogy a NAV elkészíti a magánszemélyek eSZJA-bevallását, melyet az adózónak ellenőrizni és jóváhagyni kell.

Tállai András 1998 óta országgyűlési képviselő. 2001–2002-ben a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára, 2002–2010. között Mezőkövesd polgármestere volt. 2010–2014 között a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkáraként dolgozott, 2014–2018. között a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára, adóügyekért felelős államtitkára volt. 2016–2018. között ellátta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetői feladatait. 2018 óta a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára. (Fotó: Tállai András facebook-oldala)

Kapcsolódó hírek