Ugrás a tartalomhoz

Comenius Díjat kapott Tállai Andrásné

Mezőkövesd hírei

Oktatási kitüntetést kapott a mezőkövesdi Szent László gimnázium szakmai igazgatóhelyettese.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Comenius Díját vehette át Tállai Andrásné, a mezőkövesdi Szent László gimnázium szakmai igazgatóhelyettese. Az elismerést 2021-ben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlése alapította meg, amelyet elsőként ebben az esztendőben adományoztak. A kitüntetéssel a megyében dolgozó pedagógusok kiemelkedő, áldozatos munkáját ismerik el: Tállai Andrásné magas színvonalú, lelkiismeretes tevékenységének elismeréseként vehette át a díjat. – A pályám során mindig nagyon szerettem a rendezvények szervezését, valamint a pénzügyet és közgazdaságtant tanítani, sok közgazdászt sikerült elindítani a pályáján. A külföldi kapcsolatok ápolása, ezen belül a Határtalanul program is szívemhez nőtt – mondta el a kitüntetett a díj átvétele után. Az elismerést azok a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei pedagósusok kapják, akik munkájuk során jelentős eredményt értek el a jövő generációjának nevelésében és oktatásában, továbbá a pedagógiai gyakorlatot támogató tudományos tevékenységet végeznek.

NACIONÁLÉ Tállai Andrásné 1984-ben szerzett közgazdásztanár végzettséget az akkori Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen. Még a diploma megszerzése előtt megkezdte munkáját a mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola jogelődjénél. 1996-tól az intézmény igazgatóhelyettese, szaktanári munkája mellett osztályfőnöki feladatokat is vállalt. 1997-ben közoktatás-vezetői vizsgát tett. Sikeresen készítette, készíti fel tanítványait a szakmai érettségi vizsgákra. Osztályfőnökként figyelemmel kíséri és támogatja különösen a nehéz helyzetben lévő diákjait. Intézményvezető-helyettesként a szakmai képzés irányítása tartozik főbb feladatai közé.

Folyamatosan figyelemmel kíséri a szakképzésben bekövetkező változásokat és a helyi igények, humán és tárgyi erőforrások figyelembevételével kezdeményezi az iskola képzési kínálatának megújítását. A szakmai kínálat bővítéséhez kapcsolódóan részt vesz a helyi tantervek kidolgozásában, képzési programok bevezetésében.

Az iskola közösségi életének szervezésében kezdetben a diákönkormányzatot segítő tanárként, majd különböző pályázatok felelőseként vállalt fontos szerepet.

A Határtalanul pályázatok koordinálójaként a határon túli magyarlakta területek megismerése mellett segítette a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Líceummal, valamint az ottani Református Kollégiummal való együttműködés elmélyítését is. A két iskola diákjai rendszeresen részt vesznek a Hancsók Kálmán megyei matematika versenyen, amelyet immár 50 éve szervez meg a mezőkövesdi iskola.

Tállai Andrásné részt vesz az intézmény marketing munkájában is, ennek fontos része a jótékonysági bál szervezése, amely a város társadalmi életének is 20 éve részét képezi. Kezdeményezője volt az iskolai alapítvány létrehozásának.

Az iskola és a környező intézmények, cégek, vállalkozások között gyümölcsöző kapcsolatot alakított ki. A BOKIK tevékenységében kamarai küldöttként vesz részt. Munkáját Mezőkövesd Város Önkormányzata dr. Papp Zoltán díjjal ismerte el 2012-ben.

 

Kapcsolódó hírek