Ugrás a tartalomhoz

Átadták az új ipari területeket

Mezőkövesd hírei

Hivatalosan is átadták a városunk két új ipari területének kialakítását célzó beruházást június 24-én délelőtt.

Az esemény elején dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntötte a megjelenteket, beszédében részletesen bemutatta a beruházást. Elmondta, hogy Mezőkövesd Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból elnyert két pályázat segítségével (Ipari park fejlesztése és új iparterületek kialakítása Mezőkövesden és Ipari park fejlesztése első és második ütem) 1,719 milliárd, illetve 259,3 millió forint segítségével kiépítette az iparterületek működéséhez szükséges alapinfrastruktúrát, továbbá felújították, illetve megépítették a terület elérhetőségéhez szükséges önkormányzati utakat. A fejlesztés három területet érintett: a volt repülőtér melletti 20 hektáros, a laktanya melletti 10 hektáros önkormányzati tulajdonú ingatlanokat, valamint a Mezőkövesdi Ipari Parkot.


Ezt követően Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő mondott beszédet, melyben kiemelte, hogy már 2002-ben megfogalmazódott az Önkormányzatnál az a cél, hogy a laktanya és a reptér területét valamilyen formában hasznosítsák. Azonban 10 éven keresztül nem adódott olyan befektető, olyan cég, aki a mintegy 600 hektáros területet egyben tudott volna hasznosítani. Ezért a városvezetés úgy döntött, hogy a területből 30 hektárt ipari területté alakít, amellyel lehetőséget biztosít arra, hogy a Mezőkövesden letelepedő vállalkozások száma gyarapodjon, tovább növelve ezzel a város gazdasági fejlődési esélyeit.

Az ünnepi gondolatok után Tállai András államtitkár, dr. Fekete Zoltán polgármester és Dányi Gábor, a kivitelező D-Gesztor Kft. ügyvezetője ünnepélyes szalagátvágással adta át a fejlesztést, majd a vendégek megtekintették az elkészült beruházást.

Kapcsolódó hírek