Ugrás a tartalomhoz

Üléseztek a városatyák

Mezőkövesd hírei

Támogatási igény benyújtásáról, rendelet és alapító okirat módosításáról, az augusztus 20-ai ünnepség programjáról döntöttek a városatyák június 29-ei ülésükön.

A képviselő-testületi ülés napirendi pontjai előtt dr. Fekete Zoltán polgármester foglalta össze az elmúlt egy hónap eseményeit, fontosabb fejlesztések jelenlegi helyzetét. A városvezető kiemelte, hogy az Illyés Gyula úti bölcsőde építése az ütemterv szerint halad, a kivitelező a vállalt határidőig befejezi a munkát, amelyet követően kezdik majd el a használatba vételi engedélyek beszerzését.

A végéhez közeledik a Wass Albert és Reményik Sándor utcák csapadékvízelvezető rendszer létesítési munkálatai. Az ipari területeket érintő beruházás műszaki átadás-átvételi eljárásának befejező szakasza lezárult, folyamatban van az üzemeltetéshez szükséges hatósági eljárások lebonyolítása.

A polgármester tájékoztatójában elmondta, hogy folyamatban vannak az intézmények nyári, valamint az önkormányzati tulajdonú ingatlanok karbantartási, felújítási munkái, megkezdődtek az óvodaépületek nyári karbantartási munkái, egyebek mellett a Móra Ferenc úti Tagóvoda aulájának padlóburkolat-cseréje is.

A Mezőkövesdi VG Nonprofit Zrt. folyamatosan végzi a játszóterek, parkok és közterületek állapotának ellenőrzését, az eszközök javítását, pótlását, cseréjét.

A tájékoztató végén röviden ismertették a Megyei Rendőrkapitányságtól érkezett levelet, melyben dr. Kiss Attila megyei rendőrfőkapitány arról tájékoztatta a testületet, hogy július 1-jétől dr. Varga László rendőrezredest, rendőrségi főtanácsost bízzák meg a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság vezetésével.

Az ülés első napirendi pontjaként módosították az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről szóló rendeletét, amelybe a központi költségvetésből biztosított többlettámogatáskiemelt előirányzatának változását emelték be.

A városatyák elfogadták a települési önkormányzatok 2022. évi rendkívüli támogatására vonatkozó igény benyújtásáról szóló előterjesztést, így az önkormányzat beadja pályázatát a Kormány által pályázati úton kérhető többlettámogatásra.

A testület elfogadta a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás 2021. évi munkájáról szóló beszámolóját, valamint a 2022. évi víziközmű rekonstrukciós tervet is.

A képviselők szavaztak a Szent István királyunk tiszteletére rendezendő városi ünnepség programjáról és költségvetéséről. A meghozott döntés értelmében 15.710.000 forint áll majd rendelkezésre a programok lebonyolítására. Augusztus 20-án a programok között szerepel majd a tervezet szerint a Szent István király szobrának megkoszorúzása, szentmise, ünnepi megemlékezés és műsor, valamint az estét a Carbonfools koncertje zárja. Az ünnepség folytatásaként augusztus 21-én este Experidance nagyszabású előadása, valamint tűzijáték is lesz.

Módosították a Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Kulturális, Könyvtári, Turisztikai és Múzeumi Nonprofit Kft. alapító okiratát, amely értelmében az intézményhez tartozó múzeumok címeit, mint telephelyeket vezetik fel az alapító okiratban.

A városvezetés meghatározta a volt repülőtér területén lévő ingatlanok jövőbeni hasznosításának irányelveit, valamint önkormányzati ingatlanok hasznosításáról, értékesítéséről is döntöttek.

Zárásként a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság kérelméről döntött a képviselő-testület, melynek értelmében az Önkormányzat 5 millió forinttal támogatja a rendőrkapitányság kezdeményezését, miszerint településünkön július 1-jétől négy hónapon át péntekenként és szombatonként esti, éjszakai órákban plusz 8 főből álló rendőri szolgálatot biztosítanak a közbiztonság fenntartása és javítása érdekében.

Kapcsolódó hírek