Ugrás a tartalomhoz

Könyv Mezőkövesdről

Mezőkövesd hírei

Bemutatták az Emlékül Mezőkövesdről című könyv első kötetét a Város Napja nyitóprogramján, június 30-án a Rendezvényközpontban.

Az eseményen dr. Fekete Zoltán polgármester mondott köszöntőt, amelyben a könyv készítésének előzményeiről mesélt, hozzátette, hogy nagy öröm, hogy ez az új, Mezőkövesdet, a kövesdiek múltját bemutató könyv elkészülhetett.

Tállai András, miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő méltatta az Emlékül sorozat létrejöttét, kiemelte, hogy ezzel a ritka, nagyon érdekes, mintegy 100 évet átölelő kiadvánnyal nagy értéket teremtettek a településen, amely révén az utókor megismerheti múltunkat.

Ezt követően Erőss Gábor mutatta be a könyvet, annak tartalmát, elkészítését, felépítését.

A kiadványt Mezőkövesd Város Önkormányzatának felkérésére Erőss Gábor tervezte és állította össze. A könyvben Mezőkövesdről 100-150 évvel ezelőtt megjelent legizgalmasabb és legérdekesebb újságcikkek olvashatók.

A kötetbe a városról 1839 és 1918 között megjelent újságcikkekből válogatták össze azokat az anyagokat, amelyek a leghűebben mutatják be a kövesdiek, hol boldog, hol keserű mindennapjait, például a matyó legényekről, a matyók vállalkozó szelleméről, a mezőkövesdiek konfliktuskezeléséről is olvashatunk a kötetben írásokat, de megismerhetjük például milyen volt Mezőkövesden az I. világháborús időszak, hogyan élték meg az itt élők.

A bemutató során a könyvből részleteket hallgathattak meg a jelenlévők a Mezőkövesdi Amatőr Színjátszó Kör Egyesület tagjainak előadásában, valamint egy rövid képes összeállítást is megnézhettek az esemény elején.

Kapcsolódó hírek