Ugrás a tartalomhoz

Átadták az új gyártócsarnokot (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Átadták a mezőkövesdi Modine Hungária Kft. új 5400 nm területű gyártócsarnokát, amely révén az 1991-ben Mezőkövesden megalapított cég újabb 140 embernek ad munkát.

A Modine Hungária Kft. tavaly, 2011. márciusában kezdte meg az 5 400 nm területű gyártócsarnok építését, mely egy 10 millió Eurós beruházás keretein belül valósult meg. Az elkövetkezendő öt évben a forgalom megduplázásával számolnak, s a mezőkövesdi dolgozói létszámot a jelenlegi 400 főről 540 főre kívánják bővíteni. Az emissziós normák szigorodásával a Tier IV és EURO 6 szabványok követelményeit teljesítő motorok gyártását fogják az új egységben végrehajtani. A beruházás megvalósulása lehetőséget nyújt egy modern üzemben a világszínvonalú termékek sorozatgyártására. Az új termékek a kipufogógáz visszahűtését végzik majd Daimler, Deutz és MAN haszonjármű motorokban.
Az 5 kontinensen jelen lévő Modine mezőkövesdi vállalata ezzel a beruházással nemcsak a város, hanem a térség, a megye, de a régió egyik legmeghatározóbb cégévé nőheti ki magát, mindamellett, hogy újabb 140 ember számára nyújt megélhetési lehetőséget.
Az elkészült, modern felszerelésekkel, eszközökkel ellátott gyártócsarnokot április 26-án adták át hivatalosan. Az ünnepségen a céget bemutató film vetítése után elsőként Németh Zoltán, a Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a megjelenteket. A vállalat vezetőjének szavai után dr. Becsey Zsolt, a Miniszterelnökség Miniszterelnöki Főtanácsosa beszélt a fejlesztés fontosságáról, a gazdaságban, a munkahelyteremtésben játszott kiemelkedő szerepéről. Ezt követően Johannes Kuron,  a Modine Europe GmbH európai igazgatója, valamint dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere méltatta a nagy volumenű, a város életében jelentős fejlesztést.
A beszédek, köszöntők után a jelenlévő vendégek megtekintették az elkészült gyártócsarnokot, beindították a gépeket és egy jelképes kulcsátadással átadták a TIER IV és EURO 6 szabványok követelményeit teljesítő motorok gyártására alkalmas csarnokot.

Kapcsolódó hírek