Ugrás a tartalomhoz

Kövesdek Találkozója és Színészeti tábor

Mezőkövesd hírei
Negyvennégy fős delegáció vett részt városunkból a harmadik alkalommal megrendezett Kövesdek Találkozóján, melynek helyszíne idén Sopronkövesd volt. A határmenti településen tartotta meg 14. Színészeti táborát a Mezőkövesdi Színészeti Egyesület. A két programról Balogh Éva, az egyesület elnöke írt beszámolót. (Fotók: Balogh Éva és Kustor Balázs)

Pünkövesd - III. Kövesdek Találkozója


2021. augusztus 14-15-én a Mezőkövesdi Színészeti Egyesület második alkalommal rendezte meg a Kövesdek Találkozóját Mezőkövesden. Ekkor jelentette be Fülöp Zoltán, Sopronkövesd polgármestere, hogy a következőt ők szeretnék megszervezni. A körülmények szerencsésen alakultak, így 2022. június 3-5. között, a szokásos évi Pünkövesd rendezvényüket kibővítve került sor a III. Kövesdek Találkozójára, ebben az osztrák határ menti, szó szerint mesés településen.  Ahogyan az eddigieknek, úgy ennek a Találkozónak is Tállai András miniszterhelyettes úr volt a fővédnöke, aki levélben köszöntötte a résztvevőket. Az eddigi öt település (Kiskövesd, Nagykövesd, Sopronkövesd, Villánykövesd és Mezőkövesd) mellé ez alkalommal Erdőkövesd is csatlakozott, amelynek polgármestere, Halla István elmondta, hogy tavaly is csak betegsége akadályozta meg jelenlétüket. Mezőkövesd 44 fős delegációval vett részt a rendezvényen. A Mezőkövesdi Színészeti Egyesületet Barna György (matyó anekdoták), Hajnerné Tóth Ágnes, Molnárné Csirmaz Erzsébet és Petrán Lajos segítette abban, hogy a “Négy meztelen férfi” című vígjátékunk előadása mellett egy matyós divatbemutatót is tarthassunk. Ezúton is köszönjük azok segítségét, akik az ehhez szükséges ruhákat több felől összeadták. Velünk tartott Mezőkövesd Város Fúvószenekara és Mazsorett Csoportja is, amely mindkét napon nagy sikerrel lépett fel. Önkormányzatunk nevében Kovács Szabolcs, Herkely Károly és Csiger Lajos jött el, utóbbi képviselő igen részletes előadást tartott városunkról a Kövesdek bemutatkozásán. 
A szombati programok között kétszer járt körbe a kisvonat, amelynek utasait Fülöp Zoltán polgármester kalauzolta végig nagy lelkesedéssel, ízelítőt adva a község nevezetességeiből és szépségeiből. A Kövesdek Gáláján a sopronkövesdi fiatalok is képviselték magukat citerás, néptáncos, mazsorett, modern  táncos és énekes produkciókkal, valamint egy fuvolás kislánnyal és kecskedudás fiúval. Este Horváth Maggie fergeteges koncertjére táncoltuk szét a cipőinket. Vasárnap vadfőző verseny volt, melyen mi is képviseltük magunkat 3 fős csapatunkkal, mellyel az M1 is interjút készített. Délután 11-es rúgó versenyen vehettek részt az érdeklődők, mi pedig megtekintettük a - még a hatalmas eső után is szép - pünkösdi rózsakertet. Este, a Találkozó zárásaként még két koncertet élvezhetett a közönség. 
Másnap, a különleges Pro Village - Franciska Majorban elköltött exkluzív reggeli után indultunk haza, két konklúzióval. Az egyik, hogy ez a hely nagyon szép, és rengeteg tennivalónk miatt csak annyit tudtunk megnézni és élvezni belőle, amely kíváncsiságunkat keltette föl. Ezért föltétlenül vissza kell ide térnünk az idei színészetis tábor apropóján. A másik pedig az, hogy Nagy Attila, Nagykövesd polgármesterének bejelentése alapján, a IV. Kövesdek Találkozója jövőre Nagykövesden lesz. Köszönjük Sopronkövesdnek a szíves vendéglátást, és jó szervezést kívánunk Nagykövesdnek! Már alig várjuk az újabb találkozást!


XIV. Színészeti tábor , Sopronkövesd

2022. augusztus első hetében tartottuk meg - immár 14. alkalommal – a Mezőkövesdi Színészeti Egyesület szokásos évi Színészeti táborát. Az eddigiektől eltérően nem Ómassán, hanem Sopronkövesden - kicsit alacsonyabb, de igen festői környezetben voltunk. Abban is más volt ez az idei tábor, hogy a szokásos új darabunk gyakorlása helyett, most egy mesejátékot, Donászy Magda: Tojásfestés című verses meséjét vittük színre, melyet a tábor végén bemutattunk a gyerekeknek. Volt rá érdeklődés, a mese végén pedig kinder tojással lepte meg a gyerekeket a csapat. Tornáztunk, főztünk, mesejógáztunk, és szövegkönyveket olvastunk, hogy kiválasszuk következő darabunkat -  darabjainkat. Fölmentünk az Agghegyre és szép sétát tettünk a kápolna, a Kálvária és a Meseösvény megtekintésével. Utolsó este piknikkosaras koncerten vettünk részt a Lajos Majorban, ahol egy kedves személy felajánlásából mi is kaptunk egy piknikkosarat. Vasárnap még megebédeltünk a Fehér Csárdában és elindultunk haza. Útközben az autóban azt mondták a fiúk, csináljam úgy, hogy jövőre is itt tartsuk a táborunkat. Azt hiszem, ez egy nagyon jól sikerült hét volt!
 

Kapcsolódó hírek