Ugrás a tartalomhoz

Huszáros hajrá, magabiztos siker

Mezőkövesd hírei

Újpest FC „B” – Mezőkövesd Zsóry SE 0-3 (0-0)

Nagyszerű hajrájának köszönhetően magabiztos győzelmet aratott városunk felnőtt labdarúgócsapata a másodosztályú pontvadászatban. A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 25. játéknapján a fővárosi gárda vendégeként léptek pályára labdarúgóink április 29-én.

Az összecsapás rendkívül nehéznek ígérkezett, hiszen Szlezák Zoltán csapatában pályára lépett többek között az első kerethez tartozó Rajczi, Proesmans, Dvorchák, illetve a sérülése után első tétmérkőzését játszó Vermes, aki korábban már a magyar válogatottban is bemutatkozhatott. Az összecsapás első 20 perce az ismerkedés jegyében telt, a csapatok óvatosan futballoztak, a nézők kiegyenlített játékot láthattak. Együttesünk a félidő derekától fokozatosan átvette a játék irányítását, de a fölény ellenére nem sikerült bevenni Horváth kapuját a szünetig.
Sivákék fordulás után is jobban futballoztak a vendéglátóknál, azonban a helyzetekből sokáig nem született gól. A találkozó 67. percében Bogdány lépett ki nagyszerűen a védők között és a támadó szép mozdulattal emelte át a labdát a kifutó Horváth fölött a kapuba. A gól után felszabadultan futballoztak Jeremiásék, amely újabb helyzeteket eredményezett. A jó erőkből álló, de indiszponáltan és elképzelés nélkül játszó hazaiak csak elvétve jutottak el a kövesdi kapuig, ellenben Bagiék az ellentámadásokból többször is növelhették volna az előnyt. A 89. percben Vámosi indította nagyszerű ütemben a bal szélen megiramodó Lipuszt, aki a 16-oson belülre érve egy higgadt csel után okosan lőtt a hosszú sarokba, ezzel gyakorlatilag eldőlt a három pont sorsa. Az összecsapás 94. percében egy kapu előtti kavarodás után Irhás elé került a labda, aki 15 méterről nagy erővel lőtt a bal alsó sarokba és fölényessé tette a mezőkövesdi sikert.
Labdarúgóink a győzelemnek köszönhetően már a 7. helyen állnak a tabellán 34 ponttal. Sivákék legközelebb a Kazincbarcika csapatát látják vendégül. A megyei rangadó május 6-án, vasárnap 17. 30-kor kezdődik a Városi Sportpályán.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Újpest FC B – Mezőkövesd Zsóry SE 0-3 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 200 néző, játékvezető: Kovács J. (Iványi, Kis)
Újpest: Horváth T. - Litauszki, Dvorchák, Vermes (Privigyei), Banai, Üveges (Dombai), Proesmans, Horváth R., El Maestro (Bognár), Popovics, Rajczi, vezetőedző: Szlezák Zoltán

Mezőkövesd: Szántai - Nagy, Vámosi, Elek, Lakatos, Bagi, Jeremiás, Enescu (Irhás), Bogdány, Hamar (Husaník), Lipusz (Haburcsák), vezetőedző: Véber György
Gólok: Bogdány (67'), Lipusz (89'), Irhás (93')

Kapcsolódó hírek