Ugrás a tartalomhoz

Jubileumi évet kezdtek

Mezőkövesd hírei

Tanévnyitó ünnepséget tartott a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola.

A Közösségi Házban rendezett eseményen Mozerné Horga Stefánia intézményvezető köszöntötte a jelenlévőket. Kiemelte, jeles jubileumot ünnepel az iskola az idei tanévben.

– Iskolánk ebben a tanévben egy különleges évfordulót ünnepel, ugyanis elérkeztünk az állami fenntartásba vétel 60. jubileumi évéhez. Manapság egyre több zeneiskola nyílik, de nem sok iskola mondhatja el magáról, hogy ilyen hosszútávú, mélyen gyökerező és tekintélyt parancsoló, eredményes múltra épülő jelennel rendelkezik – mondta Mozerné Horga Stefánia.

Kiemelte, az oktatási intézmény már több mint 20 éve komplex művészeti iskolaként működik, hiszen három művészeti ágat kínál a jelentkezőknek, a zene mellett képző- és táncművészetet is lehet tanulni. Elmondta, hogy stabil, 400 feletti tanulólétszámmal rendelkezik az iskola, a tanári karban pedig nem jellemző a fluktuáció, a szakos ellátottság 100 százalékosnak mondható, ez megnyugtató a gyerekek és az iskola számára is.

– Az ünnepi tanévben a hagyományos rendezvények mellett igyekszünk a gyerekek számára érdekes, különleges, sőt rendhagyó programokat is szervezni. Ugyancsak ebben a tanévben a szabályok szerint lejár a három évig birtokolható Akkreditált Kiváló Tehetségpont cím, ezért szeretnénk a státuszunkat megvédeni, amely szintén sok tehetségprogrammal, tehetségnappal és ezek szervezésével jár – emelte ki az intézményvezető.

Az intézményvezető köszöntője mellett az iskola művésztanárainak és növendékeinek zenés műsorát hallgathatták meg a jelenlévők szeptember 5-én.

B. K.

Kapcsolódó hírek