Ugrás a tartalomhoz

Jubileum: Halló, még itt vagyok!

Mezőkövesd hírei

Immár a 20. megyei találkozót szervezte meg a fennállásának 40. évfordulóját idén ünneplő Matyó Nagymama Klub.

A Matyó Nagymama Klub 2000-ben szervezte meg először a megyei nyugdíjas klubok összejövetelét, azonban az elmúlt két év pandémiás időszaka miatt, idén tartották meg a jubileumi rendezvényt október 4-én a Közösség Házban.

Az eseményen dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntőjében méltatta a találkozót, hangsúlyozta, hogy hatalmas érték és nagy öröm, hogy két évtizede töretlen lelkesedéssel vesznek részt rajta a megye nyugdíjas klubjai. Az ünnepségen részt vett Lenkey Béláné, Nyugdíjasok Megyei és Városi Képviseletének elnöke.

A rendezvényre Boldogkőváraljáról, Mezőcsátról, Mezőkeresztesről, Miskolcról, Hortról is érkeztek fellépők, sőt ez alkalommal Kassáról az őszirózsa Nyugdíjas Klub is ellátogatott Mezőkövesdre. A rendezvényen 25 produkciót láthatott a közönség. Voltak, akik nótákat, operetteket, szüreti dalokat, népdalokat énekeltek, de szerepelt a műsorban görög tánc, cigánytáncparódia, kalapos tánc és operett tánc is. A házigazda Matyó Nagymama Klub a legidősebb koreográfiájukkal, a matyó lakodalmassal készült a jubileumra, a Rozmaring és a Matyó Népi Együttes pedig matyó táncokkal szórakoztatta a közönséget.

hmzs

Kapcsolódó hírek