Ugrás a tartalomhoz

Biztonságos közlekedés

Mezőkövesd hírei

Sajtótájékoztató keretében mutatták be a „Road Safety – a biztonság az első” elnevezésű programot a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban.

A rendezvényen elsőként Lázár László, a HUMDA Zrt. kommunikációs igazgatója a programról és annak céljairól beszélt október 11-én. Hangsúlyozta, a cég számára kiemelten fontos a hazai közlekedési kultúra fejlesztése, ennek érdekében indították útjára a Road Safety közlekedésbiztonsági programot, melynek célcsoportjába az óvodások és az alsó tagozatos diákok tartoznak. Az Európai Unió törekvéseivel arányban szeretnék elérni, hogy Magyarországon is felére csökkenjen a halálos kimenetelű közúti balesetek száma 2030-ig, míg 2050-re ez az arány 0% legyen. Elmondta, a projekt két részből áll, az elméleti oktatáson az alapvető szabályokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek, a megszerzett tudást azután gyakorlatban kamatoztathatják a mobil KRESZ-pálya segítségével. Hozzátette, eddig a programban több mint 70 ezren vettek részt és idén még két helyszínre látogatnak el, városunkban október 14-ig várják az érdeklődőket.


Dr. Fekete Zoltán polgármester elmondta, a város sok pénzt fordított a közlekedésbiztonság javítására az elmúlt években. Kiemelte, nagyon fontos, hogy a gyerekek interaktív módon, már fiatalon megismerjék és megtanulják a biztonságos közlekedés szabályait, mert hiába javulnak az infrastrukturális feltételek, ha a közlekedők nem tartják be a szabályokat. Hozzátette, Mezőkövesden évek óta folyamatosan csökken a közlekedési balesetek, főként a személyi sérüléssel járó balesetek száma. Hangsúlyozta, a kedvező tendencia ellenére sosem lehetnek elégedettek az elért eredményekkel, éppen ezért nagyon örült a HUMDA Zrt. megkeresésének, akik lehetőséget adnak a biztonságos közlekedés megismerésére. Reményét fejezte ki, hogy mindenki betartja a szabályokat, hiszen a baleset és sérülésmentes közlekedés mindannyiunk közös célja. A sajtótájékoztatót követően a jelenlévők megtekinthették a közlekedésbiztonsági program elméleti és gyakorlati oktatását is.

Kapcsolódó hírek