Ugrás a tartalomhoz

Fájó vereség (Videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC - Varioauto Pécs KC 28-34 (10-14)

Jelentősen lecsökkentek a bennmaradási esélyei városunk felnőtt kézilabdacsapatának. Buday Ferenc tanítványai fontos bajnoki mérkőzésen szenvedtek vereséget hazai pályán.

A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga alsóházi rájátszásának 4. fordulójában az MKC gyakorlatilag sorsdöntő mérkőzésen fogadta a Baranya megyei gárdát május 6-án. A két azonos pontszámmal álló csapat találkozóját együttesünk várhatta kedvezőbb helyzetből, miután Bécsiék a legutóbbi két idegenben, Pécsen, valamint Tatán megvívott összecsapásukat egyaránt megnyerték. Melusék a két sikernek köszönhetően bennmaradást érő helyen várhatták a dunántúli gárda elleni mérkőzést, ahol Korsósék már egy egy gólos sikerrel is órási lépést tehettek volna az NB I-es tagság meghosszabbítása felé. A vendégek kezdték jobban a találkozót, akik az 5. percben 3-2-re, míg a 12. minutumban 7-4-re vezettek a sok hibával játszó MKC ellen. A lendületesen és ötletesen játszó pécsiek két perccel később már 9-5-ös előnynek örülhettek, de ezt követően összeállt az MKC védekezése. Rostáék nyolc percen keresztül nem kaptak gólt, így a 22. percben utolérték Hajdúékat, 9-9 állt ekkor az eredményjelzőn. A jó kövesdi periódus után a vendégek hátsó alakzata húzta le a „redőnyt”. Feketéék ekkor rengeteg ziccert hibáztak el támadásban, vagy a pécsi blokk, vagy Hudák bravúrjai állták útját a kövesdi lövéseknek. A hazai támadások egy kivételtől eltekintve eredménytelenül zárultak, míg a túloldalon Papék szépen termelték a gólokat és magabiztos előnnyel várhatták a szünetet.
Fordulás után ott folytatódott a találkozó, ahol az első félidő véget ért. Kézilabdázóink idegesen és sok hibával játszottak, amit a dunántúli gárda kíméletlenül megbüntetett, ennek eredményeként a 37. percben már 19-12-re vezetett Németh Attila együttese. Az MKC játékosai nagyot küzdöttek és három gólt lefaragtak a hátrányukból a következő percekben, ezért a játékrész derekán 22-18-ra feljöttek Benisék. Kézilabdázóink ettől jobban nem tudtak felzárkózni, mert Feketéék a legfontosabb pillanatokban rendre hibáztak támadásban. Együttesünk a mérkőzés záró 10 percében is mindent megpróbált annak érdekében, hogy ledolgozza a jelentős hátrányt, de csapatunknak nem volt esélye befogni a jól játszó pécsieket. Az átlagon felül teljesítő Hudák, valamint a 9 gólig jutó Pap és 8 találatot szerző Grünfelder vezérletével megérdemelten győztek a látogatók az enerváltan, sok hibával játszó MKC ellen és óriási lépést tettek a bennmaradás felé. Az alsóház mezőnyét az Orosháza vezeti 11 ponttal, a 8 pontos Pécs, a 6 egységgel álló MKC és az 1 pontos Tata előtt.
Kézilabdázóink nagy lehetőséget szalasztottak el és szinte kilátástalan helyzetbe sodródtak azzal, hogy az Orosháza után a Pécstől is kikaptak Mezőkövesden. Rossoniék csak abban az esetben maradhatnak bent az NB I-ben, ha a hátralévő két mérkőzésüket megnyerik és a Pécs maximum 1 pontot szerez. Abban az esetben, ha a Pécs nem szerez több pontot, akkor 3 pont is elég lenne a bennmaradáshoz, de miután Németh Attila csapata a már biztos kieső Tatát és az Orosházát egyaránt saját közönsége előtt fogadja, az MKC-nak minimális esélye maradt az első osztályban maradásra. Buday Ferenc csapata legközelebb Orosházára látogat. A találkozó május 11-én, pénteken 18 órakor kezdődik a Békés megyei városban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Varioauto Pécs KC 28-34 (10-14)
Mezőkövesd, 600 néző, játékvezetők: Horváth Péter és Marton Balázs

Mezőkövesdi KC: Tóth K. – Benis 3 (1), Bécsi 2, Rossoni 3, Kiss Á. 4 (2), Fekete 4 (2), Németh T. 5. Csere: Melus (kapus), Szabó T., Korsós 1, Rosta M., Lezák 1 (1), Gubó, Morva, Molnár F. 5 (3). Vezetőedző: Buday Ferenc.
VarioAuto Pécs KC: Hudák – Papp M. 9, Grünfelder 8 (2), Lévay, Hajdú G. 4, Szögi 2, Szepesi 4. Csere: Bősz (kapus), Kurbely 6 (1), Hajdú T. 1 (1). Vezetőedző: Németh Attila.
Hetesek: 13/9 ill. 6/4
Kiállítás:  6 ill. 12 perc

Kapcsolódó hírek