Ugrás a tartalomhoz

Üléseztek a városatyák

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd képviselő-testülete október 26-án tartotta meg soron következő ülését.

Dr. Fekete Zoltán polgármester tájékoztatójában összefoglalta a folyamatban lévő pályázatokat, a városüzemeltetési feladatokat, valamint kiemelte a fontosabb rendezvényeket.

A testület módosította az önkormányzati tulajdonú lakások és nem lakás célú helyiségek bérleti díjairól szóló rendeletet, amely külön rendelkezik a szociális alapon kiutalt, a piaci alapon, illetve közérdekből, szakember ellátása érdekében piaci alapon kiutalt és a költségelvű lakások és garázsok bérleti díjairól. A meghozott döntés értelmében mintegy 35%-kal megemelték a lakások, helyiségek bérleti díjait.

A városatyák megtárgyalták és elfogadták a Mezőkövesd Város foglalkoztatási, illetve közfoglalkoztatási helyzetéről szóló tájékoztatót, amelyből kiderült, hogy Mezőkövesden 6,83%-os a munkanélküliségi arány, az elmúlt tíz év tekintetében 2022 eddigi időszakában volt a legkevesebb álláskereső városunkban. Az Önkormányzat START munkaprogram, illetve hosszú távú közfoglalkoztatás keretében 54 főt alkalmaz.

A közmeghallgatás időpontját és napirendjeit is meghatározták a képviselők az ülésen, melynek értelmében december 8-án 16:30-tól tartják meg a nyilvános fórumot a Polgármesteri Hivatal „B” épületében, ahol az Önkormányzat elmúlt egy évben végzett munkájáról és terveiről kap tájékoztatást a lakosság.

Az ülésen módosították a Mezőkövesd Város Önkormányzatának vegyes fogászati körzetére vonatkozó feladat-ellátási szerződést. A körzetben Dr. Hegyi-Barczi Katalin fogszakorvos látja el a fogászati rendelést. A most megszavazott módosításra azért volt szükség, mert a szerződésben ki kellett egészíteni a doktornő esetleges távollétében a helyettesítést végző szakemberek névsorát.

A „kivett vásártér” területén lévő 3/6 helyrajzi számú ingatlanból területek értékesítése is napirenden szerepelt. Ennek a területnek egy részén működik jelenleg a használtcikk piac. A testület úgy döntött, hogy eladja a vevőnek a szóban forgó ingatlant azzal a feltétellel, hogy a vevő a szomszédos önkormányzati területen egy új, az önkormányzat által meghatározott műszaki tartalommal, infrastruktúrával ellátott piacterületet alakít ki.

A testület ezen túl több önkormányzati ingatlan haszonsításáról döntött az ülésen.

hmzs 

Kapcsolódó hírek