Ugrás a tartalomhoz

Nyílt nap a Szent Lászlóban

Mezőkövesd hírei

A képzési lehetőségeket, a felvételi eljárás menetét, az iskola által nyújtott tanórán kívüli foglalkozásokat mutatták be a felvételi előtt álló általános iskolásoknak a Szent László gimnázium idei első nyílt napján. A Miskolci SZC Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikuma november 9-én tartotta meg az idei első nyílt napját.

Az esemény elején a középiskolások által készített bemutatkozó filmet tekinthették meg az érdeklődők, majd Rigó Attiláné igazgató tartotta meg tájékoztatóját, melyben részletesen beszélt a különböző képzésekben rejlő lehetőségekről, a felvételi eljárásról, az iskola felvételi követelményeiről. A 2022/2023-as tanévben továbbra is választhatják majd a gyerekek a négyéves humán vagy általános, az ötéves nyelvi előkészítős és a hatosztályos gimnáziumi képzést, míg a technikumban az oktatási szakasszisztens, a rendészeti technikus, a vállalkozási ügyviteli ügyintéző, pénzügyi-számviteli ügyintéző szakmákat szerezhetik meg.

A tájékoztatóban szó esett a Honvéd Kadét programról, a technikumi osztályokban elérhető ösztöndíj-rendszerről, az iskola programjairól, rendezvényeiről, versenyeredményeiről is.

A program folytatásaként a résztvevők négy tanteremben workshop formájában is megismerkedhettek a különböző tantárgyakkal – például kémia, történelem, informatika, idegen nyelv, sport – interaktív, játékos formában.

A középiskola november 10-én és 11-én még várja az érdeklődőket, november 29-én pedig pót nyílt napot tartanak.
hmzs

Kapcsolódó hírek