Ugrás a tartalomhoz

Pályaválasztási nap a Széchenyiben

Mezőkövesd hírei

A technikumi képzésben hat, a szakképző iskolai képzésben hét ágazat közül választhatnak a végzős általános iskolások a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Technikum, Szakképző Iskola és Gimnáziumban.

A 2023/24-es tanévben válaszható képzésekről, szakmákról, az intézmény felvételi eljárásáról tájékoztatták a pályaválasztás előtt állókat november 17-én az intézményben.

A nyílt napra érkező diákokat és szüleiket két tanteremben fogadták, ahol Papp Tamás szakmai igazgatóhelyettes, illetve Hüvelyes László, tanügyigazgatási igazgatóhelyettes mutatta be az iskolában elérhető lehetőségeket, képzéseket.

Az ötéves technikumi képzések iránt érdeklődők hat ágazat – informatika és távközlés, gépészet, kereskedelem, turizmus-vendéglátás, mezőgazdaság és erdészet, specializált gép- és járműgyártás – közül választhatnak.

A szakképző iskolai képzések esetében hét ágazatban összesen 9 szakmát kínál az iskola. Így például a hároméves szakképző elvégzése után autógyártó, divatszabó, Gépi és CNC forgácsoló, hegesztő, ipari gépész, kereskedelmi értékesítő, kőműves, mezőgazdasági gépész, valamint villanyszerelő szakmát szerezhetnek majd a tanulók.

A tájékoztatókból kiderült, hogy a felvételi eljárás során a hetedik év végi, valamint a nyolcadik félévi tanulmányi eredményeket veszik majd figyelembe, valamint egy szóbeli meghallgatáson kell részt venniük a fiataloknak. Emellett a résztvevők megismerkedhettek az iskolai rendezvényekkel, programokkal, az intézményben folyó hitéleti neveléssel. Ez utóbbiról Jorge Luis Altamirano Mendez atya, az iskola lelkésze is beszélt.

A program folytatásaként a jelenlévők megtekintették az iskolát, a különböző tantermeket, tanműhelyeket, így például az új, korszerű robottal felszerelt robotika tantermet, a villanyszerelők, a gépészeti, autószerelő műhelyt, a CNC labort, a tankonyhát, informatikai termet, ahol például a 3D nyomtató működésével ismerkedhettek meg a nyílt napra érkezők.

A mezőkövesdi katolikus középiskola még decemberben két  alkalommal tart pályaválasztási napot az érdeklődőknek, amelyre az iskola honlapján lehet még jelentkezni.

hmzs

Kapcsolódó hírek