Ugrás a tartalomhoz

Az Európai Diáksport Nap sikerei a Mezőben

Mezőkövesd hírei
A Magyar Diáksport Szövetség 17 éve indította útjára a Magyar Diáksport Napját, amelyet immár 7 éve nemzetközi színtéren is megszervez Európai Diáksport Napja (European School Sport Day® – ESSD) elnevezéssel. A Mezőkövesdi Általános Iskola diákjai is csatlakoztak a programhoz, melynek keretén belül 2022. szeptember 30-án színes és változatos mozgásprogramokon vettünk részt.
Az idei jeles nap fókusztémája a természeti környezetünk tisztasága, amely a mozgásra is több vonzó lehetőséget kínált. Ennek kapcsán indította el a Magyar Diáksport Szövetség és a Jövő Öko Nemzedéke Alapítvány a Hulladékvadász játékot, melyhez a Mező Ferenc Tagiskola 7.a osztályos tanulóival lelkesen csatlakoztunk.
 
A nyereményjáték során illegális szemétlelő helyekre „vadásztunk” településünkön. A látottakat dokumentáltuk és jelentettük a Hulladékvadász applikáción keresztül. Az októberi sorsolás után örömmel értesültünk, hogy a három szerencsés iskola közül mi vagyunk az egyik fődíj nyertesei. A díj egy 300 m² falfelület felújítására elegendő Mapei termékcsomag (festék) 1 200 000 Ft értékben, 800.000 forint a teremfelújítás munkadíjára és egy 50.000 forint értékű sajtkóstoló tál a Kőröstej Kft-től.

Örülünk, hogy ezzel az önként végzett munkánkkal hozzájárulhatunk iskolánk tornatermének szebbé tételéhez.

         Pócsik László                         Vinczéné Pázmándi Erika
tagintézmény-vezető                              osztályfőnök     
 
(Fotó: Mezőkövesdi Általános Iskola)

Kapcsolódó hírek