Ugrás a tartalomhoz

Bővül az Exir (videóval)

Mezőkövesd hírei

Újabb csarnokkal bővül az Exir Hungary Kft. A pályázati forrásból támogatott beruházás révén megduplázódik a cég jelenlegi munkaterülete, kiszélesedik a kínálata, valamint további 40 fő számára biztosít majd munkalehetőséget.

A település gazdasági életében jelentős szerepet játszó Exir Hungary Kft.-nél az elmúlt napokban egy nagy volumenű beruházás kezdődött el, amely keretében a cég jelenlegi épülete mellé egy új 3400 nm alapterületű üzemcsarnokot építenek, amelyben több új, modern technológiát használó CNC esztergák kapnak majd helyet.
A kapacitásbővítő, technológiafejlesztő beruházás összértéke mintegy 1,6 milliárd forint. Az Exir az Új Széchenyi Terv Gazdasági Operatív Programja keretében benyújtott és megnyert pályázat segítségével támogatást is nyert a projekt megvalósítására. Az uniós forrás a fejlesztés értékének 35%-át biztosítja.
„A projekt keretében megvalósuló csarnok nemcsak a cégünk munkaterületét növeli meg, hanem új gépek, modern technológiát használó berendezések, CNC esztergagépek kapnak majd helyet benne, amely révén a vállalatunk számára kiszélesedik a piac, hiszen az új berendezésekkel a Scania és Volvo buszdivíziónak tudunk különböző kormányalkatrészeket gyártani. Ez a fejlesztés minimum 40 új munkahelyet teremt, amely mintegy 30%-os létszámnövekedést jelent majd.” – emelte ki Szacsuri Gergely, az Exir Hungary Kft. ügyvezetője.
Az építkezés várhatólag augusztus végére, szeptember elejére elkészül. A cégnek már most több olyan megrendelése van, amelyet az új csarnokban helyet kapó modern technológiával kell majd legyártaniuk.

Kapcsolódó hírek