Ugrás a tartalomhoz

FLÓRIÁN-NAPI RAJZPÁLYÁZAT

Mezőkövesd hírei

Kedves Gyerekek!

Május 4. a tűzoltók védőszentje, Szent Flórián ünnepe. Az egyik legfélelmetesebb elemi erőtől, a tűztől való rettegés keltette életre Flóriánnak, az „Isten tűzoltójának” alakját.

A tűzoltók számára Flórián a tűzoltó munka lényegét testesíti meg: az állhatatosságot, becsületet, embertársaink megsegítését.
Flórián-nap alkalmából a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság rajzversenyt hirdet óvodások és általános iskolások részére.

Várjuk a kicsik és nagyok tetszőleges technikával (ceruza, vízfesték, tempera, stb.) készített, A4-es méretű alkotásait (rajzait, festményeit) az alábbi témában:


„Magyarország szolgálatában a biztonságért – munkában a katasztrófavédelem”


Az elkészült pályaműveket legkésőbb 2012. május 28-án 12.00 óráig kérjük eljuttatni a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra (3525 Miskolc, Dózsa György u. 15.). A rajzverseny eredményhirdetésére (óvodás, alsó tagozatos és felső tagozatos korosztályokban) 2012. június 2-án kerül sor Miskolcon, a megyei polgári védelmi eskütételi és csapatzászló adományozási ünnepségen, melyre szeretettel várunk szüleiddel, családoddal együtt! A legjobb rajzokat a helyszínen kiállítjuk, és a nyertesek ajándékokat vehetnek át a helyszínen.

A szerencsés nyerteseket legkésőbb május 30-ig értesítjük a díjak átvételének pontos helyszínéről és időpontjáról.

Kérjük, a rajzlap hátoldalán tüntessétek fel a neveteket, életkorotokat, az óvodátok vagy iskolátok nevét, osztályotokat és a szüleitek, vagy tanáraitok elérhetőségét is!

Kapcsolódó hírek