Ugrás a tartalomhoz

Zenés, táncos est

Mezőkövesd hírei

Nagyszabású műsorral várták az érdeklődőket december 17-én Mezőkövesd Város Fúvószenekara és Mazsorett Csoportjának ünnepi gáláján a Közösségi Házban.

Mezőkövesd Város Pro Urbe díjas Fúvószenekara 1954-ben alakult meg, vezetője, karmestere Panyi Zoltán. A jelenleg 35 tagú zenekar előadásában az este során egyebek mellett Jacob De Haan Concerto D'amore című szerzeményét, a Partydance című számot, valamint az AHA együttes Take on me című slágerének feldolgozását, valamint karácsonyi dalokból álló összeállításukat is hallhatta a közönség. Meglepetésként egy ifjú karmester, Ficzere Balázs is segítette Panyi Zoltán munkáját a gála során, aki a zenekar tagjának, Ficzere Tamásnak a kisfia.

A műsor során a Gyémánt Mazsorettcsoport és a Twister Mazsorettcsoport is többször színpadra lépett. Repertoárjukban botos, pomponos és zászlós produkcióikkal szórakoztatták a közönséget, valamint látványos ledfényes tánccal is megörvendeztették a nézőket.

A gála vendégfellépője, a mezőkövesdi zeneiskola egykori növendéke, a fúvószenekar egykori tagja, Nagy Zsolt kürtművész, a Magyar Honvédség Budapesti Helyőrség zenekarának karmestere volt. Műsorában felcsendült például a Happy Blues, de kétszólamú kürtjátékával előadta a közismert Rózsaszín Párducot is.

A mintegy kétórás est bevételével a jelenlévők a Mezőkövesdi Fúvós és Majorette Együttesért Alapítványon keresztül támogatták a csoportokat.
hmzs

Kapcsolódó hírek