Ugrás a tartalomhoz

Mentőállomás-korszerűsítés

Mezőkövesd hírei

Végéhez közeledik a Mezőkövesdi Mentőállomás energetikai korszerűsítése.

Az Országos Mentőszolgálat nyertes pályázata révén közel 3,5 milliárd forint értékben újulhat meg 14 állomás, köztük a mezőkövesdi. A beruházást városunkban nyáron az engedélyek beszerzésével kezdték, majd a tényleges munka ősszel kezdődött meg.

– Az épület nyílászáróinak cseréje, az ablakok párkányainak javítása, a gázkazán cseréje, a pince és a padlás újraszigetelése, a külső homlokzati szigetelés és színezés már elkészült. A felújításból még az elektromos garázskapuknak a beszerzése és beszerelése van hátra – tudtuk meg dr. Sipos József mentőállomásvezetőtől.

A vezető hozzátette, hogy egy hiánypótló felújítás valósulhatott meg, hiszen az állomás épületének korszerűsítése elengedhetetlen volt. Mindamellett, hogy ezzel a beruházással energiatakarékosabbá vált a létesítmény, a mentősök is komfortosabb közegben tölthetik el itt a riasztások közötti időt.

ESZKÖZBESZERZÉS Az épület modernizálása mellett új eszközzel is bővült a közelmúltban a Mezőkövesdi Mentőállomás. A Mentőalapítvány és magánemberek támogatásának jóvoltából november 2-án vették át a több mint 5 millió forintos Lucas 3 nevű mellkaskompressziós készüléket, amelyet azóta több alkalommal is élesben használtak. Ez hatalmas segítség a kivonuló mentősök számára az újraélesztések során.
hmzs

Kapcsolódó hírek