Ugrás a tartalomhoz

Vörös kód

Mezőkövesd hírei

Életbe léptették a vörös kódot a hideg időjárás miatt hazánk három régiójában, köztük Északkelet-Magyarországon.

Mindenkit befogadnak, a Mezőkövesdi Máltai Szeretetszolgálat Hajléktalan szállóján, aki hozzájuk fordul a nagy hidegben, mondta Bukta Viktória intézményvezető. Hozzátette, a tapasztalatok szerint előfordul, hogy valaki lekési a buszt, vagy eltéved, ilyen esetekben is ellátást biztosítanak a menedékhelyen, ahol összesen 30 főt tudnak fogadni. Városunkban 2005 óta működik a Máltai Szeretetszolgálat Hajléktalan szállója, nappali melegedővel és éjjeli menedékhellyel.
 
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a Dél-Alföld, Észak-Magyarország és Közép-Magyarország régiókban eléri és helyenként meg is haladja a -10 fokot az éjszakai hőmérséklet, ezért vezették be a vörös kódot, amit Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára jelentett be. Az intézkedés Észak-Magyarországon február 7-én 20 órától február 11-én 8 óráig tart.
 
Bajba jutott személyekkel kapcsolatban a hajléktalanellátók regionális diszpécserszolgálata az alábbi számon fogadja a hívásokat: 46/530-268.
B. K. 

Kapcsolódó hírek