Ugrás a tartalomhoz

Az újrahasznosítás jegyében

Mezőkövesd hírei

Ötvenkettő madáretetőt készítettek a mezőkövesdi Székhely Óvoda által kihirdetett versenyre az intézménybe járó gyerekek és szüleik.

A Mezőkövesdi Óvoda-Bölcsőde és Élelmezési Központ Székhely Óvoda különleges versenyt hirdetett meg a gyerekek és szüleik számára, akiknek madáretetőt kellett készíteniük: újrahasznosítható anyagok felhasználásával.

– Intézményünkben nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatos nevelésre, a fenntarthatóságra nevelésre. Ezúttal ezt összekapcsoltuk a madáretetők készítésével, így olyan munkákat vártunk, amelyek újrahasznosított anyagokból készültek. Nagy örömünkre 52 alkotás érkezett be a versenyre: például van, amit régi csizmából, flakonokból, mosószeres palackokból, konzerves dobozokból építettek meg és az elkészült etetőkön a gyerekek mesevilága – Barbapapa, dinó, baglyok stb. – is megjelenik – mondta el Lázár Endréné intézményvezető, aki hozzátette, hogy a szülők amellett, hogy részt vettek a versenyen, különböző magokkal, madáreleségekkel is hozzájárultak a program megvalósításához.

A verseny eredményei a szülők és a gyerekek által leadott szavazatok alapján születtek meg. Az első helyet a dinó formájú etetőjével Tóth Nándor érte el, míg a második helyen Makai Lajos végzett a farönkből kialakított madáretetőjével, míg a harmadik helyezésnek járó jutalmat Tanács Liza Panna vehette át a tejesdobozból készített alkotásáért.

Emellett különdíjjal jutalmazták Fige Liliánát, aki egyénileg a legtöbb etetőt készítette, valamint a legtöbb résztvevőt delegáló óvodai csoportok is különdíjban részesültek: a harmadik a Napocska, a második a Tulipán csoport, az első pedig a Katica csoport lett.

A megméretés díjátadását február 10-én tartották meg, ahol Lázár Endréné intézményvezető és Kissné Molnár Erzsébet tagintézmény-vezető adta át az emléklapokat, okleveleket és ajándékokat a gyerekeknek.

A program folytatásaként pedig az ovisok felakasztották a madáretetőket az óvoda udvarán található fákra.

hmzs

Kapcsolódó hírek