Ugrás a tartalomhoz

Útkarbantartás Mezőkövesden (videóval)

Mezőkövesd hírei

 Útkarbantartási és útjavítási munkálatokat végeznek Mezőkövesden. Városunk önkormányzata önerőből hajtja végre az úthálózat rekonstrukcióját.

Az önkormányzat kezelésébe tartozó úthálózat felújítási munkálatait minden évben elvégzik városunkban. A rekonstrukciós feladatokat az útfelület természetes elhasználódása, valamint a téli fagykárok miatt kialakult úthibák miatt hajtják végre. Az úthálózat felmérését és a kivitelező kiválasztását követően április közepén kezdték meg az útjavítási munkálatokat a szakemberek. A rekonstrukció csak azokat a területeket érinti, ahol a szennyvízhálózat már kiépült, mivel a város középső részén július elején megkezdődik a csatornarendszer építése. „A munkálatokat elsőként a városközpontban a Mátyás király úton és a rácsatlakozó fontosabb utakon kezdtük el. Ezeken a területeken nagyságrendileg 90%-ban elvégeztük az útjavítást.” – emelte ki Vígh Henrik, a Városüzemeltetési Iroda vezetője.

A Mezőkövesd középső területét érintő szennyvízberuházással kapcsolatos ütemtervet a közelmúltban készítette el a kivitelező cég és a napokban juttatta el az önkormányzathoz. Azokon a területeken, ahol a csatornarendszer építési munkálatai nem kezdődnek meg ebben az évben, ott is el fogják végezni az útjavítást. Az útburkolati jelek újrafestése az aszfalthibák kijavítása után fog elkezdődni.

Az önkormányzat az út és járdahálózat karbantartására összesen 15 millió forintot fordít a költségvetésből ebben az évben. Az úthálózat javításán felül tehát járdafelújításra is jut pénz. Az útkarbantartás befejezése és a burkolati jelek festése után ebben az évben is azokat a forgalmas járdaszakaszokat fogják felújítani, melyeknek az állapota szükségessé teszi a rekonstrukciót.

Kapcsolódó hírek