Ugrás a tartalomhoz

Fókuszban a néptánc

Mezőkövesd hírei

A Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola néptánccsoportjainak műsorát tekinthették meg az érdeklődők február 16-án a Hadas Látogatóközpontban.

Az iskola idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját, a  jubileumi tanévet rendezvénysorozattal ünneplik. A néptáncos programot a jubileum keretében szervezték, melynek nyitányaként Mozerné Horga Stefánia, a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője mondott köszöntőt. Kiemelte egyebek mellett, hogy az intézményben a művészeti nevelés családias, gyermekközpontú és barátságos közösségi életben zajlik, ahol a tehetségek felkarolása, kibontakoztatása, illetve a felzárkóztatás, mint elsődleges pedagógiai szempont, kiemelt szerepet kap. Hangsúlyozta, hogy a növendékek létszáma folyamatosan nő, ebben a tanévben 126 új jelentkező volt az iskolában és összesen 492 képzést vettek fel a diákok.

A köszöntőt követően elsőként a Cseppecske csoport lépett színpadra, előadásukban dunántúli táncokat és játékokat láthattak a jelenlévők. Az Eszterlánc Néptánccsoport műsorában mezőföldi játékok és táncok szerepeltek, míg a Rezeda Néptánccsoport érpataki táncokat adott elő. A program ezt követően családi táncházzal folytatódott, a táncokat Zelei Ferenc, a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola művésztanára, az est házigazdája tanította be. A zenéről az este folyamán a Pipás zenekar gondoskodott.

B. K.

Kapcsolódó hírek