Ugrás a tartalomhoz

Korszakalkotó változás a tömegközlekedésben

Mezőkövesd hírei

Május elsejétől minden eddiginél kedvezőbb bérletrendszer használatával teljes vármegyét, sőt akár az egész országot be lehet utazni a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV vagy a GYSEV járatainak igénybe vételével.

Az új vármegye- és országbérlet-konstrukció révén a teljesárú havi vármegyebérletet 9450 forintért lehet majd megvásárolni várhatóan április utolsó hetétől, a havi országbérlet ennek duplája lesz. A tanulók mindkettő esetében 90 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe. A bérletek 30 napig érvényesek.
 
Az új bérletrendszer következtében csökken a családok havi közlekedési ráfordítása, javulnak a vidéki mobilitási lehetőségek és az életminőség, ezáltal népszerűbbé válik a környezetbarát kötöttpályás és az autóbuszos közlekedés.
 
Az új típusú, egyszerűen elérhető és alacsony árú termékekkel utazók a MÁV-START, a VOLÁNBUSZ, a MÁV-HÉV és a GYSEV helyközi járatait korlátlanul használhatják majd a bérleten feltüntetett területen.
 
A változásról szóló bővebb tájékoztató a mavcsoport.hu oldalon található sajtóközleményben olvasható: https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/korszakalkoto-valtozas-kozossegi-kozlekedesben-jon-uj-varmegyeberlet-es-orszagberlet
 
hmzs

Kapcsolódó hírek