Ugrás a tartalomhoz

Koncert: zene másképp

Mezőkövesd hírei

Immár a jubileumi hangversenysorozat második koncertjét mutatta be a zeneiskola február 22-én.

A Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola idén ünnepli hatvanadik tanévét, amely kapcsán különleges programokkal várják a zene, a művészet iránt érdeklődőket.

– A jubileum kapcsán igyekszünk rendhagyó, az eddigi rendezvényeinknél még különlegesebb programokat szervezni. Az évforduló tiszteletére elindított hangversenysorozatunk célja, hogy kicsit másképpen mutassuk meg a zenét a hallgatóságnak, hogy mi mindent lehet iskolánkban tanulni a klasszikus alapokon kívül – emelte ki Mozerné Horga Stefánia intézményvezető.

Az este során egyebek mellett  hegedű-, ének-, trombita-, gordonka-, zongora-, kürt-, és keyboardprodukciókkal készültek a növendékek. Elsőként fellépett az iskola gitárzenekara, akik például a Scarborough fair angol balladát játszották el.

A koncerten felcsendült még – a teljesség igénye nélkül – trombitán a Hull a pelyhes dal egyedi feldolgozása, zongorán Bartók Béla gyermekdala, gordonkán a Virágének a Videux kódexből szerzemény, valamint az Anasztázia című film betétdala és a My fair lady musical Csudijó dala is elhangzott a magánének szakos növendékek előadásában.

Emellett furulya is megszólalt az este során két kamaraprodukció keretében, például Michael Praetorius La Volta szerzeményét hallgathatták meg a jelenlévők. A hangversenyt pedig két keyboardelőadás zárta.

hmzs

Kapcsolódó hírek