Ugrás a tartalomhoz

Veled vagyok

Mezőkövesd hírei

Ezzel a címmel nyílt meg Pótáné Bartók Annamária legújabb kiállítása, melyben festményeivel, grafikáival, verseivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Az alkotás iránti vágy már gyermekkorától kezdve egészen máig végigkísérte Pótáné Bartók Annamária életét. Először a rajzórákon, a rajzszakkörökön keresztül ismerkedett meg a különböző technikákkal. Az évek során elmélyült benne az alkotás szeretete. Sok éven keresztül dolgozott tűzzománccal és pasztellel. Közben egyre többször ragadott tollat és versben is kifejezte érzéseit, gondolatait.

A március 3-án városunkban nyílt kiállításán már a grafikai munkáit, festményeit mutatta be a közönségnek, valamint verseiből is jó néhány olvasható a tárlatban.

A megnyitón elsőként az alkotó, Pótáné Bartók Annamária, művésznevén Derű Annamária köszöntötte a megjelenteket, mesélt a művésznév-választásáról, hitvallásáról, a kiállítás elnevezéséről.

„Olyan hullámvasút ez az élet. Amikor fent vagy, akkor is olyan jó megosztani az örömöt, mert az öröm megosztásra vágyik. Viszont amikor lent vagyunk, egy beszűkült, fájdalmas állapotban, akkor nagyon jó tudni, hogy nem vagyunk vele egyedül. Ebben igyekszem segíteni a képekkel, a versekkel vagy az egyéni beszélgetésekkel, hogy tudd, hogy ebben a folyamatban nem vagy egyedül, vagy hogy fájdalmakkal, sérülésekkel együtt is úgy vagy csodás, ahogy vagy, ez egy folyamat, ezt meg kell tanulni, ugyanúgy nekem is. Hálás vagyok, hogy a családom, a barátaim itt voltak, vannak velem ebben a folyamatban"  – emelte ki a művész.

A tárlatot az alkotó barátnője, Kristonné Márton Beáta nyitotta meg, aki így fogalmazott: „Változunk: kívül és belül is. Reménykedünk, hogy ez a változás fejlődés. Valakinél ez a folyamat észrevétlenül zajlik. Valaki be se ismeri magának. Valaki pedig művészi formában fejezi ki a benne végbemenő változásokat. Pótáné Bartók Annamária, vagy ahogy a lénye megjelenik, Derű Annamária több eszközzel is rendelkezik kreativitásának kibontakoztatására. Ennek a zsenialitásnak lehetünk most tanúi, hiszen az érzelmi skála minden pontját megjárva, energiáit alkotásra tudja fordítani. És így csodák születnek. A komfortzónát átlépve tabukat döntöget, ablakokat tár ki, megjeleníti azokat a legbenső gondolatokat, amik talán mindenkiben ott vannak. A képek között nemcsak én, hanem bárki talál ismerős szimbólumokat, aki megnyitja a szívét.”

A megnyitó műsorában Pótáné Bartók Annamária mellett családtagjai és barátai is szerepeltek. Póta Gellért és Pázmándi Tamás, azaz Ekatul &Kepsz saját rapszerzeményét adta elő, míg Fábián Orsi és Salamon Kata a kiállító verseit szavalták el, Póta Illés pedig a Fényév távolság című dalt énekelte el.

A tárlat április 5-ig tekinthető meg a Közösségi Ház kiállítótermében.

hmzs

Kapcsolódó hírek