Ugrás a tartalomhoz

Nagyszabású fejlesztés

Mezőkövesd hírei

Uniós és kormányzati támogatásból mintegy 3 milliárd forint értékű beruházás valósul meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában (GYEK).

A fejlesztés keretében a gyermek sürgősségi, baleseti ellátást fejlesztik. A beruházás a gyermeksebészeti járóbeteg és sürgősségi ellátást, az égési osztályt, a gyermeksebészeti műtőket, valamint a GYEK és a központi betegellátó épület között található összekötő hidat érinti érinti – derül ki a kórház által kiadott sajtóközleményből.

Az átalakítást, a munkálatokat még 2021 őszén kezdték el. A beruházás keretében az épület a Gyermekegészségügyi Központ „D” szárny földszintjét átalakították, valamint több mint 400 m2 nagyságú új épületrésszel bővítettek ki, amelyhez új fedett mentőbejárat csatlakozik. A sürgősségi feladatellátás biztosítása érdekében nagyobb várótér, betegirányítással rendelkező diszpécserpult, központi, triázs-vizsgálók, kezelők, sebellátó-szuturázó, sokktalanító, fektetők-, megfigyelők, szeptikus elkülönítők, valamint ezen egészségügyi ellátó helyiségekhez funkcionálisan kapcsolódó egyéb kiszolgáló helyiségek biztosítják a modern környezetet és a korszerű, minőségi betegellátást – olvasható a sajtóközleményben.

A felújított, átalakított-kibővített teljes épületrészt várhatóan április 1-jétől birtokba, illetve használatba lehet majd venni.
 
(Fotó: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház)
 

hmzs

Kapcsolódó hírek