Ugrás a tartalomhoz

Ajánló: 20. Matyó Húsvét

Mezőkövesd hírei

Vödrös locsolás, sztárfellépők, vásári forgatag, állatsimogató és sok-sok program várja a vendégeket az idei 20. Matyó Húsvéton, melyet április 9-én és 10-én rendeznek meg városunkban.

Vasárnap délelőtt elsőként a legkisebbek tekinthetik meg a Piroska és a farkas történetét a Galagonya bábszínház előadásában, majd hagyományőrző csoportok műsorával folytatódik a program. Húsvét első napjának sztárvendége a gyerekek körében népszerű Kiskalász zenekar lesz, akik 16 órától adnak majd koncertet.

A látogatók hétfőn, április 10-én sem maradnak sztárfellépő nélkül.

– Városunk egyik legvonzóbb rendezvényén a jól megszokott gyermekprogramok, műsorok mellett sztárfellépői is lesznek az eseménynek. Hétfőn például Vastag Csaba ad majd koncertet. Bízom benne, hogy idén még több érdeklődőt tudunk vonzani Mezőkövesdre – mondta el dr. Fekete Zoltán polgármester.

Emellett operett-slágereket hallgathatnak meg a vendégek Hoffmann Richárd és Gats Éva előadásában, de a helyi és környékbeli hagyományőrző csoportok, néptáncosok műsorát is megcsodálhatják a Hadasba érkezők.

Természetesen az idei húsvéti forgatagból sem maradhat ki a hagyományos vödrös locsolás, amelyet húsvéthétfőn több alkalommal megnézhetnek a Hadas városrészbe ellátogatók.

A rendezvény mindkét napján retrómese-játékpark, babasarok, óriásbuborék-fújás, hímestojás-műhely, felnőtteknek szóló óriás fajátékok, kézműves-foglalkozások, állatsimogató, valamint kézműves-kirakodóvásár színesíti a programkínálatot.

hmzs

Kapcsolódó hírek