Ugrás a tartalomhoz

Magyar Hősök emléknapja (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Az I. és II. Világháború hőseiről emlékeztek meg május 26-án az I-II. Világháborús emlékműnél. A Mezőkövesd Önkormányzata által szervezett Magyar Hősök Emléknapján  koszorút helyezett el az emlékműnél Mezőkövesd Város Önkormányzata, a Fidesz Mezőkövesdi Szervezete és a mezőkövesdi Polgári Kör.

Az ünnepségen dr. Hajdu András alpolgármester mondott megemlékező beszédet, aki kiemelte, hogy tisztelet és megbecsülés illeti őseinket, akik életüket adták hazájukért. Hozzátette, hogy az évtizedek alatt több millióra tehető a háborúkban, a forradalomban elesettek száma, akik családjukat, gyermekeiket hátrahagyva küzdöttek egy nemes cél érdekében. Az itthon maradt embertársaink is megbecsülést, tisztelet érdemelnek, hiszen feleségként, családanyaként férjüket, fiukat elveszítették, gyászolták, és egyedül kellett gyermekeiket felnevelni, megküzdeni a mindennapi nehézségekkel, túlélni a vérzivataros esztendőket. Dr. Hajdu András elmondta, hogy a mai kor fiataljai szerencsés helyzetben vannak, hiszen nekünk mindez csak történelem, nekünk eddig nem kellett megtapasztalni, hogy milyen is egy háború, s reméljük, a jövőben sem kell.
Az alpolgármester mélyenszántó gondolatai után dr. Medvegy János, pápai prelátus és Gordos Attila tiszteletes mondott áldást, imát a világháborúban elhunytakért.
A megemlékezést még bensőségesebbé tette a Mezőkövesdi Színészeti Egyesület tagjainak verses és énekes előadása, valamint a Jézus Szíve templom kórusának éneke.
Az esemény végén minden megemlékező virágot, illetve gyertyát helyezett el az I. és II. Világháború Hőseinek tiszteletére emelt emlékműnél.

Kapcsolódó hírek