Ugrás a tartalomhoz

Fokozottan ellenőrizték a kerékpárosokat (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

31 személyt figyelmeztettek, 19 kerékpárost helyszíni bírsággal büntettek, míg 9 esetben szabálysértési feljelentést tettek a rendőrség munkatársai. Ilyen eredménnyel zárult kerékpárosok májusi ellenőrzése.

Május hónapban a mezőkövesdi rendőrség munkatársai fokozottan ellenőrizték a kerékpárosokat, hogy fel vannak-e szerelve a szükséges eszközökkel, kiegészítőkkel.
9 esetben főként ittas kerékpározás miatt szabálysértési eljárást indítottak, illetve közigazgatási bírságot szabtak ki.
Az ellenőrzés során 31 személyt figyelmeztettek, 19 kerékpárost helyszíni bírsággal büntettek, míg 9 esetben szabálysértési feljelentést tettek a rendőrség munkatársai.
A fokozott rendőri jelenlét ellenére 19 közlekedési baleset történt az elmúlt egy hónapban településünkön. 15 esetben anyagi kár keletkezett a baleset során, de négy alkalommal sérülést szenvedtek a baleset kerékpáros résztvevője. Egy esetben könnyebben, két fő súlyosan sérült, egy fő pedig halálos kimenetele lett a balesetben.
Azonban a hivatalos szerv nemcsak ellenőrizte a kétkerekű járműveket és tulajdonosaikat, hanem hangsúlyt fektetett a megelőzésre is. Így az egyenruhások számos rendezvényen, programon, például a kerékpár-megáldási ünnepségen, a Családi Napon, a Gyermeknapon is részt vettek és szórólap-osztogatással, játékos teszttel hívták fel a közlekedési szabályokra, azok betartására a kerékpárosok figyelmét.
A helytelen közlekedés mellett a kerékpár-eltulajdonításokra is felhívták a figyelmet, hiszen például május 30-án egyszerre négy biciklit is elloptak egy forgalmas áruház elől. Ezért a rendőrség munkatársai azt kérik a tulajdonoktól, hogy ennek elkerülése érdekében mindig gondoskodjanak a biciklik alapos lezárásáról.
A kerékpárok ellenőrzését júniusban is folytatják, azonban a vizsgálódást a motorosokra is kiterjesztik.

Kapcsolódó hírek