Ugrás a tartalomhoz

Gyermek– és repülőnap városunkban

Mezőkövesd hírei

Különleges attrakciókkal, egyebek mellett sugárhajtású repülőgéppel, hidroplánnal, helikopterrel és sétarepüléssel is várják az érdeklődőket május 27-én és 28-án a Mezőkövesdi Repülőtéren.

A rendezvény első napján sétarepülés lesz, míg vasárnap látványos repülőshow-t tartanak.

– Több blokkban fogjuk megtartani a show-t.  Ellátogat hozzánk Besenyei Péter műrepülő világbajnok, aki motorosgéppel száll majd a magasba, valamint itt lesz velünk Hársfalvi Pál is, aki vitorlázó géppel hajtja végre a műrepülést – emelte ki Havasi Zoltán, a Bükk-Mátravidéki Aeroklub elnöke.

Különleges és ritka repülőgépeket is láthat majd a közönség. Bemutatkozik az Aeroexpress Cessna 206-os amfíbiája (hidroplán), amely az elmúlt évben több alkalommal hajtott végre sikeres tesztrepüléseket a Dunán és a Balatonon. Látványos bemutatóval érkezik az L-29 Delfin sugárhajtású kiképzőgép, de a kínálatban olyan ritkaság is szerepel, mint például a T-28 Trojan, ami egykoron az amerikai haditengerészet egyik legelterjedtebb típusa volt.

A ferihegyi Aeropark repülőmúzeum, valamint a budapesti Simflite 747 szimulátorközpont pilótatalálkozókkal, repülős talkshow-val, repülőgépszimulátorokkal és interaktív foglalkozásokkal igyekszik mindenkihez közelebb hozni a repülés világát.

KÍSÉRőPROGRAMOK | A gyermeknappal egybekötött repülőnapon nem csak a repülés iránt érdeklődők találják meg számításukat, a földi programok között veteránautó- és traktorkiállítás, honvédségi toborzás, fegyverbemutató is szerepel. Az egykori katonai bázis területén gasztroudvart, vidámparkot is kialakítanak a szervezők, akik több helyi előadócsoportot és zenekart is meghívtak az eseményre. A kétnapos programot hagyományteremtő szándékkal rendezik meg, mondta Havasi Zoltán, aki hozzátette, az eseményre 5-10 ezer embert várnak előzetesen.

B. K.

Bővebb információ: https://bmak.hu/

Kapcsolódó hírek