Ugrás a tartalomhoz

Rockfesztivál Mezőkövesden

Mezőkövesd hírei
Motorkiállítással, koncertekkel és gyerekprogramokkal is várták az érdeklődőket a városunkban rendezett Rockfesztiválon. Az esemény a Harley Davidson Open Road Tour egyik állomása volt.
A május 19-én megtartott rendezvényt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzat szervezte a Zsóry Ligetben. A Harley Davidson Open Road Tour május 18-án kezdődött, melynek keretében az idei évben 120 éves amerikai márka szerelmesei közösen pattantak nyeregbe, hogy felfedezzék Magyarország tájait. A túra résztvevői a rendezvény ideje alatt érkeztek meg Mezőkövesdre Egerből és az estét városunkban töltötték.

– Ez a mai rendezvény része a Vármegyei Önkormányzat identitáserősítő programsorozatának. Hogyan lehetne másképp megmutatni ezt az identitást, mint egy jó hangulatú, minden korosztályt megszólító rendezvénnyel. Ez a fesztivál megmutatja a zenén, az itt lévő embereken keresztül identitásunk egyik fontos elemét, a borsodiak szabadságszeretetét és életérzését – mondta egyebek mellett ünnepi köszöntőjében Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnöke.

Tállai András miniszterhelyettes, térségünk országgyűlési képviselője elsőként Zsóry Lajosról osztotta meg ünnepi gondolatait. Beszélt a területen végzett fúrásokról és a rendkívül értékes gyógyvízről, röviden méltatta Zsóry Lajos tevékenységét. Elmondta véleményét a rendezvényről, kiemelte az Open Road Tour résztvevőit és azokat, akik azért látogattak el városunkba, hogy megismerjék a fürdőt és a gyógyvizet.

Dr. Fekete Zoltán polgármester örömét fejezte ki, hogy a Vármegyei Közgyűlés Mezőkövesdet választotta a Rockfesztivál helyszíneként. A megnyitón emellett Hankó Ákos, a Harley Davidson Budapest tulajdonosa, az Open Road Tour főszervezője, Knezsik István, az Open Road Tour védnöke, az Autós Nagykoalíció elnöke és Buchholzer Dániel, a Harley Davidson Kelet-közép európai régiójának CEL&HOG menedzsere köszöntötte a résztvevőket.

PROGRAMOK A rendezvényen fellépett a Buborék Együttes, az interaktív előadásban felcsendült az Érik a szőlő és a Tavaszi szél vizet áraszt című dal. A Zenegép Zenekar saját dalokat és feldolgozásokat is eljátszott, elhangzott például a Quimbytől az Autó egy szerpentinen, valamint Demjén Ferenc slágere, a Darabokra törted a szívem. A színpadi programot a Jazztelen zenekar koncertje zárta, előadásukban saját dalok mellett felcsendültek többek között Jimi Hendrix, Hobo, Tátrai Band és KFT slágerek is. Ezt követően az estét rock utcabál zárta.

A fesztivál kísérőprogramjai között volt például motor kiállítás a Mezőkeresztesi Motoros Egyesület jóvoltából, ki lehetett próbálni az íjászatot, ostorcsapást, volt ugrálóvár és fotószínház. Lehetőség nyílt arcfestésre, csillámtetoválásra, de játékkuckóval és kézműves foglalkozásokkal is várták a gyerekeket. A rendezvényre gasztro és kézműves árusok is kitelepültek.

Az esemény a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzat identitáserősítő programsorozatának keretében valósult meg.

Bódi Krisztián
 

Kapcsolódó hírek