Ugrás a tartalomhoz

Oktatási elismerés Juhász Jánosnénak

Mezőkövesd hírei

 
A mezőkövesdi Szent László gimnázium szervezésért felelős igazgatóhelyettese, korábbi igazgatója vehette át a Comenius díjat május 25-én. A díjra Tállai András miniszterhelyettes, térségünk országgyűlési képviselője terjesztette fel Juhász Jánosnét.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat által 2021-ben alapított elismerést azok a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei pedagógusok kapják, akik munkájuk során jelentős eredményt értek el a jövő generációjának nevelésében és oktatásában.

A kitüntetést idén május 25-én adták át a Megyei Közgyűlés által, a felterjesztett jelöltek közül kiválasztott pedagógusoknak. Ebben az évben tíz pedagógus kapta meg ezt a rangos elismerést, köztük Juhász Jánosné, a Miskolci SZC Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikum szervezésért felelős igazgatóhelyettese.

– Rendkívül megtisztelő számomra ez a kitüntetés, nagyon sokat jelent nekem. Jó érzés, hogy a pedagóguspályán eltöltött több évtizeden át végzett munkámat ily módon ismerték el. Ezúton is köszönöm a díjra történő felterjesztésemet, illetve azt, hogy megkaphattam – mondta el a kitüntetett. 

NACIONÁLÉ | Juhász Jánosné középiskolai tanár, mesterpedagógus. Több évtizede tanít, 17 évig volt a Miskolci Szakképző Centrum Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikum igazgatója. 1984-ben szerzett egyetemi diplomát Debrecenben, a Kossuth Lajos Tudományegyetem magyar nyelv és irodalom, történelem szakán. Már egyetemi tanulmányai idején dolgozni kezdett nevelőtanárként a mezőkövesdi középiskola kollégiumában.

1984-től tanít a mezőkövesdi gimnáziumban, a mai Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikumban. Osztályfőnökként, munkaközösség-vezetőként egyaránt dolgozott. 17 évig volt az intézmény igazgatója. Jelenleg szervezési igazgatóhelyettesként segíti az iskola munkáját. 2007-ben szakvizsgázott a Debreceni Egyetemen, tehetségfejlesztés szakirányon. 2009-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen közoktatási vezető diplomát szerzett.

Juhász Jánosné 40 éve tanít. Diákjai az elmúlt évtizedekben sikerrel szerepeltek a megyei és országos szaktárgyi versenyeken és az érettségi vizsgákon, valamint kiemelkedő eredményeket értek el a felsőoktatási intézményekben való továbbtanulás terén. Szívügyének tekinti a tehetséggondozást, igazgatósága idején intézménye Akkreditált Kiváló Tehetségpont lett.

Több évtizedes munkája során arra törekedett, hogy mindent megtegyen tanítványai tehetségének kibontakoztatására. Kiemelten fontosnak tartja, hogy életre nevelje az iskola a diákokat, ahol több évig színjátszó kört is működtetett, tanítványai sikeresen szerepeltek mind a városi, mind az iskolai rendezvényeken.

Tanítási módszereit tekintve szigorú és igazságos, ugyanakkor megértő és rendkívül empatikus pedagógus. Koordinációjával az intézmény a helyi labdarúgó és kézilabda egyesületben sportoló diákok számára befogadó iskolává vált, hozzájárulva ezzel az utánpótlás-nevelés sikeréhez.

Mindig támogatta az innovatív kezdeményezéseket: a Határtalanul programokat, a nemzetközi együttműködéseket.

Igazgatósága alatt az iskola hatalmas fejlődésen ment keresztül. Munkáját számos díjjal ismerték el szakmai szervezetek, illetve Mezőkövesd Városa is: 2004-ben Dr. Papp Zoltán-díjjal tüntették ki, 2012-ben a Térség Közoktatásáért díjat vehette át, 2014-ben az Év Intézményvezetője lett. 2019-ben Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült. 2020-ban az Év tanára ezüst oklevelet vehette át Budapesten. 2022 augusztusában Mezőkövesd Városa Díszpolgári címmel ismerte el áldozatos munkáját.

hmzs

(Fotó: Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata - Fekete Zsanett)
 

Kapcsolódó hírek