Ugrás a tartalomhoz

Takarítják a Hoór-patakot (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Patakmeder takarítást végez a Bükkalja Dél-Borsod Vízgazdálkodási és Talajvédelmi Társulat Mezőkövesden.

A szervezet minden esztendőben elvégzi az állami kezelésbe tartozó Hoór-patak medrének tisztítását. A Társulat szakemberei közhasznú munkások segítségével május második felében kezdték el takarítani a Hoór-patak Mezőkövesdet érintő területét. A vízgazdálkodási szervezet június első napjaiban a tűzoltóság melletti szakaszon hajtja végre a meder tisztítását, melynek munkálataiban jelenleg 12 fő vesz részt. A város alatt található átjáró rendbetételét több körülmény is hátráltatja.

„A munkánkat nehezíti, hogy az átjáró nagyon hosszú, emiatt a középső szakaszon nagyon sötét van, ráadásul a csatorna belmagassága alacsony, ami miatt csak lehajolva lehet közlekedni. Az emberek talicskával hordják a szemetet a konténerhez, amit az önkormányzat biztosít a számunkra.” – emelte ki Nagy István, a Bükkalja Dél-Borsod Vízgazdálkodási és Talajvédelmi Társulat gépészeti szaktanácsadója és munkavédelmi felelőse.
A szakember javaslata szerint az átjáró előtt található hídnál kellene elhelyezni egy szűrőt vagy védőrácsot, amely megakadályozza a hulladék átjáróba jutását, ezáltal   könnyebben ki lehetne takarítani az érintett szakaszt. A patakba felelőtlenül eldobált szemét súlyosan szennyezi a környezetet, ráadásul akadályozza a lezúduló víz gyors lefolyását és ezzel jelentősen növeli az ár és belvíz kockázatát. A területrendezés során a munkások nyolc konténernyi hulladékot és iszapot gyűjtöttek össze június első napjaiig. A takarítás során háztartási hulladékoktól kezdve, egyebek mellett gumiabroncsok és különböző műszaki cikkek alkatrészei is a konténerbe kerültek. A patakmeder rendbetétele az átjáró tisztítását követően a város középső és déli területén folytatódik.

Kapcsolódó hírek