Ugrás a tartalomhoz

Zenés romantika

Mezőkövesd hírei

Csókkérés tavasszal címmel a Tonett zenekar tartott előadást a könyvtárban. A rendezvényen magyar költők megzenésített versei csendültek fel.
 

A TONETT zenekar 2005 -ben alakult meg. Az akusztikus kamarazenélés iránti vonzódás hozta össze az együttes tagjait. Első koncertprogramjukat magyar költők megzenésített szerelmes verseiből, másodikat pedig Radnóti Miklós műveiből állították össze. A Valentin naphoz kapcsolódva megzenésített szerelmes versek csendültek fel február 18-án a Tonett zenekar tolmácsolásában a könyvtárban.
A programot Hajdú András alpolgármester nyitotta meg. A köszöntő gondolatok után az örök érzést és a kimeríthetetlen témát, magyar költők által írt remekeiből összeállított érzelmes, vidám, borongós, mulattató, könnyed és elgondolkodtató, azaz a szerelem egészét körbejáró zenés irodalmi összeállítást hallgathattak meg a résztvevők.
A zenekar nemcsak ismert költők, például Radnóti Miklós, hanem több, még kevésbé ismert szerző, többek között Gármeczy Eduárd, Nadányi Zoltán, valamint Szabolcsi Erzsébet verseit is megzenésítve adta elő a rendezvényen, amely alkotások nagy sikert arattak a közönség körében.

Kapcsolódó hírek