Ugrás a tartalomhoz

Sorozat betörők lefülelése lett a gyors munka eredménye

Mezőkövesd hírei

Május 25-én érkezett a bejelentés, mely szerint egy rákóczifalvi lakos Cserépfalu külterületén, a Kútvölgyi dűlőben lévő hétvégi házába betörtek és onnét többek között akkumulátort, autós rádiómagnót, hátizsákot, üdítőket, alkoholt tulajdonítottak el.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság forrónyomos csoportjának és a Bogácsi Rendőrőrs munkatársainak kiérkezését követően arra is fény derült, hogy az említett hétvégi házon kívül további két víkendházat is feltörtek. Az ismeretlen elkövetőt vagy elkövetőket megzavarhatták cselekményük közben, mivel a helyszíni szemle során a lopott tárgyak feltalálásra kerültek a hétvégi ház kerítésénél. A helyszín közelében lévő vadonban elrejtve egy hatósági jelzés nélküli Trabant típusú gépjárműre is rátaláltak a rendőrök, melynek motorja még érezhetően meleg volt. Mivel a jármű birtokosa, használója kilétére nem derült fény a szemle során, ezen szálon indultak el a kövesdi zsaruk, s a gépkocsi lefoglalásra került. Az alváz-és motorszám alapján megállapítást nyert a tulajdonos személye, illetve a vallomások alapján felkutatásra került a gépjármű valós tulajdonosa, aki vásárlást követően nem íratatta át a gépjárművet saját nevére.
A nyomozás során nagy erőkkel, rövid időn belül több tanú felkutatása és meghallgatása történt, mely alapján biztossá vált azon négy fő kiléte, akik a gépjárművet Bükkzsérc határában hagyták. A három férfi és egy nő közül a nőt kivéve korábban már mindhárom személy büntetve volt vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt. F.J. 42 éves és F.K. 42 éves mezőszemerei lakosok részletes beismerő vallomást tettek 3 db hétvégi ház feltörésének, valamint Mezőkövesd - Szomolya között lévő további 10 db hétvégi ház feltörésének vonatkozásában. Az estébe nyúló kihallgatás során a mezőszemerei elkövetők minden helyszínt megmutattak, a hátrahagyott Trabant típusú gépjármű földbe rejtett rendszáma is megkerült.
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya F.P. 26 éves mezőszemerei lakosú férfival szemben tett előterjesztést előzetes letartóztatás indítványozására május 30-án, akit a Bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezett. Nevezett mielőbbi előzetes letartóztatását indokolta büntetett előélete.
Amennyiben megállapítást nyer a gyanúsítottak bűnössége, a sorozatosan üzletszerűen elkövetett betörés miatt akár 5 év szabadságvesztés kiszabására is számíthatnak.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság (J.)

Kapcsolódó hírek