Ugrás a tartalomhoz

Piros jelzésű hőségriadó van érvényben

Mezőkövesd hírei

Az egész országra érvényes piros jelzésű hőségriadót adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM), a figyelmeztetés mától péntekig érvényes.

Az illetékesek szerint a következő napokban 36–37 Celsius-fokos hőmérséklet várható, ugyanakkor a levegő nedvességtartalma is kritikus értéket ér el. Nem ajánlott a napon való tartózkodás és fizikai erőnlét kifejtése 11 és 18 óra között, a kánikula ellen pedig világos színű, természetes anyagból készült ruházattal, napszemüveggel és fejfedővel lehet védekezni. Aki mégis kénytelen napközben a szabadban tartózkodni, lehetőleg árnyékos helyeken közlekedjen. A szakemberek hangsúlyozták, a nyári táborokban részt vevő gyerekekre különös figyelmet kell fordítaniuk a felvigyázóknak.
Azt javasolják a lakosságnak, hogy a zárt helyiségekben – lakásokban és irodákban – csak a nélkülözhetetlen háztartási gépeket, illetve mesterséges fényforrásokat hagyják bekapcsolva, az ablakokat pedig sötétítsék el.
Emellett a folyamatos folyadékbevitelre is felhívták a lakosság figyelmét, hiszen megfelelő mennyiségű víz elfogyasztásával elkerülhető a kiszáradás veszélye. A vér- és szívrendszeri betegségekben szenvedők, kismamák pedig lehetőleg maradjanak hűvös, jól szellőző helyiségekben, a lakásokban.

Kapcsolódó hírek