Ugrás a tartalomhoz

NB II: Elfogadták a kövesdi nevezést

Mezőkövesd hírei

A Magyar Labdarúgó Szövetség elfogadta a Mezőkövesd Zsóry SE nevezését az NB II-es bajnokságra. A döntés értelmében városunk felnőtt labdarúgói a honi labdarúgás második vonalában küzdhetnek meg a minél előkelőbb helyezésekért a következő idényben is.

A Mezőkövesd Zsóry SE mellett további huszonhét labdarúgóklub, illetve sportszervezet nevezését fogadta el a 2012–2013-as másodosztályú labdarúgó-bajnokságra a Versenybizottság. Az előző évben a Keleti csoportban szereplő riválisaink közül 11 együttes indulhat biztosan az NB II-ben, köztük a megyei rivális Kazincbarcika, továbbá szintén elfogadták az NB III Mátra csoportjában bajnoki címet szerző Putnok nevezését, így Koszta Péter gárdája néhány év kihagyás után újra másodosztályúnak vallhatja magát.
Az NB III-as feljutók közül kérdéses az Érd és a Dunaharaszti indulása, valamint szintén kétséges a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia szereplése. A nevezést leadó három sportszervezet sorsáról július harmadikán fog döntést hozni a Versenybizottság. Az NB III Tisza csoportjának bajnoka, a Várda SE nem adta le a nevezését a másodosztályú bajnokságra, így ők nem szerepelhetnek az augusztusban rajtoló sorozatban.
Mint ismert a bajnoki rendszer átalakítása miatt 2013-2014-től egycsoportos lesz az NB II, így a másfél hónap múlva kezdődő pontvadászat befejezése után a Keleti és Nyugati csoportban egyaránt csak az első öt helyen végző gárda maradhat a másodosztályban.

A Versenybizottság az alábbi sportszervezetek nevezését fogadta el:
Bajai Labdarúgó SE, Balmazújváros Sport Kft., Békéscsaba 1912 Előre SE, BKV Előre SC, Ceglédi VSE, Csákvári TK, Dunakanyar-Vác Labdarúgó Kft, DVSC FSZ Zrt., FC Ajka, FTC Labdarúgó Zrt, Gold-Sport Szolgáltató Kft., Gyirmót FC Kft, Győri ETO FC Kft, Kaposvári Rákóczi Labdarúgó Kft., Kazincbarcikai SC FC Kft., Mezőkövesdi Zsóry SE, Nyíregyháza, Spartacus FC Kft., Orosháza FC FK Kft., Paksi FC Kft., Putnok VSE, Szeged 2011 Kft., Szigetszentmiklósi TK, Szolnoki MÁV FC Kft., Tatabánya FC Kft, Újpest FC Kft., Vasas Futball Kft., Veszprém FC P2 Sport Kft., ZTE FC Zrt.

Kapcsolódó hírek